Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Σύσκεψη με τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Αναργύρων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δ.Μ., συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες της Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης της κοινότητας Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η οποία έχει αναλάβει όλη την ευθύνη της Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης και είναι αρμόδια για όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι την ολοκλήρωσή της, σε συνεργασία με την κτηματική υπηρεσία, πρόκειται να συγκροτήσει την επιτροπή μέσα από την οποία θα προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες μετά και την καταγραφή των περιουσιών των κατοίκων του οικισμού.Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης «Έχει εξασφαλιστεί η νομική υποστήριξη και το επιστημονικό προσωπικό που χρειάζεται ώστε να επισπεύσουμε τις  διαδικασίες που χρειάζονται για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των κατοίκων του οικισμού. Ακόμη και αν το ποσό των 42.400.000 € δεν είναι επαρκές, πρόκειται να υπάρξει επιπρόσθετη χρηματοδότηση η οποία είναι διασφαλισμένη από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο.Η σημερινή σύσκεψη αποδεικνύει ότι όταν αναλαμβάνουμε ευθύνες, τις φέρνουμε εις πέρας με βούληση και συνεργασία, με εμπιστοσύνη και ενότητα, με στόχο να δώσουμε προοπτική στον τόπο επιλύοντας προβλήματα. Εύχομαι οι κάτοικοι των Αναργύρων να πορεύονται με νηφαλιότητα και εμπιστοσύνη, ενώ τις όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν στο παρελθόν θα πρέπει να τις μηδενίσουμε ώστε οι άνθρωποι αυτοί να πάνε σε έναν οικισμό που τους αξίζει για να μπορέσουν να προγραμματίσουν τις ζωές τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.