Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΑΙΤΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ
Αξιότιμε κε Υπουργέ Π.Ε.Θ
Αξιότιμα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου
Με το νομοσχέδιο που αφορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ιδρύεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας (πενταετές και άμεση λειτουργία) και Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (πενταετές και μεταγενέστερη λειτουργία).

Οι φοιτητές του σημερινού Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων με την ολοκλήρωση των σπουδών τους και σύμφωνα με το σχέδιο νόμου δύνανται με αίτηση τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστημιακό Τμήμα Γεωπονίας.
Στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Φλώρινας λειτουργούν τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις: Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Αγροτικής Οικονομίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων. Εμείς οι φοιτητές της κατεύθυνσης του Ποιοτικού Ελέγχου εκπαιδευόμαστε στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων, γνωστικό αντικείμενο διαφορετικό από αυτό της πρωτογενούς παραγωγής.
Επιλέξαμε το Τμήμα αυτό για τις σπουδές μας ειδικά για την κατεύθυνση του Ποιοτικού Ελέγχου. Γι αυτό παλέψαμε και για αυτό οι οικογένειες μας στα χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας μας στηρίζουν με αμέτρητες θυσίες οικονομικά, γι αυτό ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς εργαζόμαστε παράλληλα με τις σπουδές μας για να τα καταφέρουμε.
Όμως εμείς οι φοιτητές που εκπαιδευόμαστε στον Ποιοτικό Έλεγχο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, εάν θελήσουμε να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα που δίνει το πολυνομοσχέδιο δεν θα μπορέσουμε να ενταχθούμε στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής το οποίο έχει μεταγενέστερη λειτουργία και το σχέδιο νόμου δεν μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την εκπαίδευση μας στο γνωστικό αντικείμενο της Επιστήμης των Τροφίμων και Διατροφής.
Ζητούμε τη στήριξη σας ώστε να υπάρξει άμεση λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής και η δυνατότητα μας να ενσωματωθούμε σε αυτό.
Τι θα κάνατε εάν στη θέση μας ήταν τα παιδιά σας;
Με εκτίμηση

Οι φοιτητές της Κατεύθυνσης του ΠΕ του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ ΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.