ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν γονείς και παιδιά την ημερίδα που διοργάνωσε η ¨Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων¨, με θέμα ¨Άθληση και Διατροφή¨, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στην κεντρική αίθουσα του συλλόγου.Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η κλινική διαιτολόγος, διατροφολόγος, κ. Ιωάννα Καλυβά και ο ειδικός καρδιολόγος, κ. Γιαννακός Ανδρέας.Η εκδήλωση άνοιξε με την κ. Ιωάννα Καλυβά, η οποία αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, αλλά και στη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής, προκειμένου το παιδί να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τις αθλητικές του επιδόσεις.

Τόνισε ότι είναι απαραίτητο τα γεύματα να είναι ελαφρά, μικρά και συχνά και επισήμανε την υψηλή διατροφική αξία του πρωινού. Τέλος προέτρεψε τους γονείς να αποτελέσουν πρότυπα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για τα παιδιά τους, προκειμένου να απολαύσουν μια ποιοτική ζωή.Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Ανδρέα Γιαννακου, ο οποίος αρχικά παρουσίασε στα είδη άσκησης και την ευεργετική τους επίδραση στη σωματική ευρωστία και την πνευματική ευεξία. Έκανε ειδική μνεία στα αίτια που προκαλούν αιφνίδιο καρδιακό θάνατο στους αθλητές, με κυριότερα την υπερτροφική καρδιοπάθεια και την κληρονομικότητα, ωστόσο ήταν καθησυχαστικός, καθώς υπογράμμισε οτι τέτοια φαινόμενα μπορούν να αποφευχθούν, μέσα από τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο και την τοποθέτηση απινιδωτών στους αθλητικούς χώρους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)