ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Aντισταθμιστικά μέτρα για την ανάπτυξη των περιοχών όπου θα σταματήσει η δραστηριότητα της ΔΕΗ , να δοθούν κίνητρα και επιδοτήσεις για να στραφούν στην πράσινη ενέργεια και να εξασφαλιστεί ένα ευοίωνο μέλλον για την περιοχή μετά την απολιγνιτοποίηση ζήτησαν  οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων που άμεσα θίγονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, των ορυχείων, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ορυχείων της περιοχής καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τη ΔΕΗ στο πλαίσιο της συνάντησης τους με τον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στο Αμύνταιο.
Ο Υπουργός, σύμφωνα με τον Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη, δεσμεύτηκε για την συχνή επικοινωνία και ενημέρωση των φορέων για τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί από την πολιτική ηγεσία για αναπτυξιακά κίνητρα στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στην περιοχή έτσι ώστε η μετάβαση στην μεταλιγνιτική περίοδο να γίνει με τους καλύτερους όρους για την τοπική κοινωνία.
Όσο αφορά τα θέματα των δασικών συνεταιρισμών ο  Υπουργός, σύμφωνα με τον Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη, δεσμεύτηκε για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με τους εκπροσώπους των δασικών συνεταιρισμών προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιο το αίτημα των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων για την έγκαιρη χορήγηση των καυσόξυλων και την αύξηση της ποσότητας που δίνεται και υποσχέθηκε να δει το θέμα ο ίδιος προσωπικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ