Π. ΠΈΡΚΑ: ΚΆΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΊΖΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΌΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΊΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊ. 


Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα, στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, τοποθετήθηκε για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της διατίμησης στην αγορά της προστατευτικής μάσκας κατά του κορονοϊού, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα το αφήσω ασχολίαστο ότι η μάσκα ήταν επικίνδυνη να την φοράμε στην πρώτη φάση της πανδημικής κρίσης -όπου ήταν πιο αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα- και τώρα γίνεται υποχρεωτική και μάλιστα με πρόστιμο…Θυμόμαστε όλοι πολύ καλά τον Υπουργό Ανάπτυξης να λέει ότι είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Αυτό είναι μια ιδεοληψία, ιδιοτελής όμως. Δεν μπορεί σε μία τέτοια κρίση να λες στον λαό θα φοράς υποχρεωτικά μάσκα, δίχως να έχουν υπολογίσει πόσο κοστίζει σε μία οικογένεια ή σε δυο γονείς που εργάζονται ώστε να αλλάζουν καθημερινά. Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη δίνονται δωρεάν». Σχετικά με την διατίμηση που είναι αναγκαία ώστε να καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια, δήλωσε: «Μετά την περίεργη αλλαγή στάσης, πάμε στη διατίμηση. Δεν είναι δυνατόν το κράτος να παρακολουθεί και να λέει ‘αν χρειαστεί…μετά…θα παρέμβω’. Το βλέπουμε τόσο καιρό, υπάρχει αισχροκέρδεια και δεν έγινε καμία παρέμβαση και βεβαίως έπρεπε να υπάρχει διατίμηση. Επιμένω να λέω ότι στους εργαζόμενους έπρεπε να δίνεται δωρεάν. Αυτή τη στιγμή, κάποιοι γίνονται πλούσιοι ακόμα και με τον πόνο και τη δυσκολία του ελληνικού λαού. Διότι αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν όλες οι κρίσεις του ΣΟΚ. Είτε είναι οικονομικές είτε υγειονομικές. Οι πολίτες τρομοκρατούνται και έχουν την ανασφάλεια της δουλειάς και κάποιοι αισχροκερδούν και η κυβέρνηση παρακολουθεί. Δεν είναι σοβαρή στάση να λέμε ότι θα ράψουμε μάσκα στο σπίτι μας».

Έπειτα, σχολίασε την στάση της ΝΔ σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την λήξη των μέτρων, παρατηρώντας: « Πετάνε πάντα την ευθύνη αλλού. Το τελευταίο αφήγημα των στελεχών της ΝΔ είναι ‘η επιστημονική κοινότητα…όχι εγώ…οι επιστήμονες’. Οι επιστήμονες όμως δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη και σε ότι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις στην επιστημονική κοινότητα. Γιατί είναι ένα αχρείαστο ρίσκο να ανοίξουν τα σχολεία για λίγο διάστημα και δεν μπορούμε να φέρνουμε ως παράδειγμα τη Γερμανία ενώ η ίδια έχει κλείσει τα σχολεία που άνοιξε γιατί είχε κακό αποτέλεσμα. Γιατί εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν τον κακό βηματισμό, να τα ανοίξουμε, να έχουμε κακό αποτέλεσμα και μετά να ξανακάνουμε ότι έκανε η Γερμανία δηλαδή να τα ξανακλείσουμε».

Ακόμη, σημείωσε: «Εγώ βλέπω ότι σπαταλιέται το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης προς την επιστημονική κοινότητα γιατί χρησιμοποιείται κατά το δοκούν. Βγαίνουν κορυφαίοι επιστήμονες και σου λένε ότι η μάσκα κάνει κακό και αυτός που δεν ασθενεί δεν πρέπει να την φορά, ξαφνικά σου λένε υποχρεωτική χρήση, η κυβέρνηση βάζει πρόστιμο 150 ευρώ και δεν έχει φροντίσει να υπάρχει δωρεάν διάθεση».

Επίσης, παρατήρησε για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων: «Είναι αλλιώς να ανοίξεις μόνο την Τρίτη Λυκείου και αλλιώς περισσότερες τάξεις. Ακούμε τους επιστήμονες που επίσημα η κυβέρνηση επιλέγει να μας ενημερώνουν. Βγαίνανε και έλεγαν ότι είναι υγειονομική βόμβα τα παιδιά και δεν πρέπει να βλέπουν τους παππούδες, βλέπαμε και το βίντεο με τον Σ. Παπαδόπουλο που έλεγε μακριά οι παππούδες και φυλάξαμε όλοι τα παιδιά και ξαφνικά βγαίνει η επιστημονική κοινότητα και λέει τα παιδιά δεν κολλάνε – να πάνε στο σχολείο…».

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση και όλη η Αντιπολίτευση είχε μια πολύ υπεύθυνη στάση. Ακολουθήσαμε όλοι αυτή την ιστορία. Βγαίναμε και λέγαμε ‘μένουμε σπίτι’ και μείναμε σπίτι. Κρατήθηκε ο κόσμος. Είχαμε αυτή την υπεύθυνη στάση που δεν είχαμε ποτέ από σας, φανταστείτε να κλείναμε εμείς τις εκκλησίες…Βεβαίως έχετε όλα τα ΜΜΕ τους δώσατε 20 εκ. ευρώ για να σας ‘λιβανίζουν’ από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εμείς κάνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση ελάτε λοιπόν να συζητήσουμε για τα σχολεία. Ο ιός είναι έξω, ο κόσμος έμεινε σπίτι και τον απέφυγε. Τα βήματα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά, αυτό λέμε εμείς τώρα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί πρέπει να πάρουμε αυτό το αχρείαστο ρίσκο, όταν πρόκειται για πολύ λίγο διάστημα. Ένας μήνας εκ περιτροπής με μικρές τάξεις είναι 10-15 μέρες».

Κλείνοντας την παρουσία της, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ ήθελα να πω ότι όλα αυτά που συζητάμε για την πανδημία σχετίζονται με το περιβάλλον, σχετίζονται με τη διατροφή μας κι αυτή τη στιγμή -αντιδημοκρατικά- μπήκε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο αντιπεριβαλλοντικό, εγκληματικό για το περιβάλλον και θα συζητηθεί με μειωμένη σύνθεση, χωρίς κανονική λειτουργία της Βουλής. Πρόκειται για έλλειμα δημοκρατίας και αυτό πρέπει να το πούμε».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ