ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

Α. Τροποποιεί την αριθμ. 1596/15276/06-09-2019 απόφαση Δημάρχου, (ΑΔΑ: Ω0ΩΨΩΨΛ-Α0Σ) περί «Ορισμού Αντιδημάρχων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων». Β. Ανακαλεί τους αντιδημάρχους, κ. Γεώργου Τρύφων του Παντελή και κ. Τσαχειρίδη Σπύρου του Σαμψών από την θέση των Αντιδημάρχων Αμυνταίου και τους απαλλάσσει από την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, πριν τη λήξη της θητείας τους λαμβάνοντας υπόψη:

α. Την έμπρακτη διαφοροποίηση των αντιδημάρχων από τις επιλογές της διοίκησης του δήμου σε ζήτημα καθοριστικής σημασίας για τα συμφέροντα του ιδίου και της ανώνυμης εταιρείας που ανήκει σε αυτόν.

β. Τη δημόσια προσωπική επίθεση κατά του δημάρχου από ένα εξ αυτών και την έγγραφη αντιπαράθεση αμφοτέρων προς το δήμαρχο, δια της συνυπογραφής εξωδίκου δηλώσεως με έντονα επιθετικό και συγκρουσιακό χαρακτήρα.

γ. Τη διαπίστωση ότι με τις ανωτέρω ενέργειες οι δύο αντιδήμαρχοι απώλεσαν την εμπιστοσύνη του δημάρχου και την ικανότητα να τον συνδράμουν στην άσκηση των καθηκόντων του, με συνέπεια να έχει ματαιωθεί στην πράξη η αποστολή που ο νόμος αναθέτει στους αντιδημάρχους, δηλαδή την επικουρία του δημάρχου.

δ. Την υποχρέωση του δημάρχου να διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας (άρθρο 58 παρ. 1 Ν 3852/2010), η οποία τίθεται σε κίνδυνο, όταν τα πρόσωπα που κατέχουν δημοτικά αξιώματα συγκρούονται με σφοδρότητα για ζητήματα ιδιαιτέρως σοβαρά για τα συμφέροντά της. 3 ε. Την ανάγκη αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής (άρθρο 58 παρ. 1 Ν 3852/2010), η οποία προφανώς δεν ικανοποιείται με τη δράση αντιδημάρχων που αμφισβητούν απροκάλυπτα ή απαξιώνουν τα κίνητρα του δημάρχου και των επιλογών του. Γ. Τοποθετεί στις θέσεις των ανακαλούμενων με την παρούσα αντιδημάρχων τους κ. Μπερμπερίδη Πέτρο του Γεωργίου και κ. Χατζητιμοθέου Ιωάννη του Χρύσανθου, με θητεία από την 06-05-2020 έως και την 05-09-2020 και τους μεταβιβάζει τις αναγραφόμενες στην (Δ) παράγραφο αρμοδιότητες. 
Δ. Ανακατανέμει την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στους Αντιδημάρχους ως εξής:

1. Στον κ. Μπάντη Ιορδάνη του Ζήση, δημοτικό σύμβουλο (του επιτυχόντος συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία») μεταβιβάζει καθ’ ύλην και κατά τόπον για την Δημοτική Ενότητα Αμυνταίου τις παρακάτω αρμοδιότητες: Καθ΄ ύλην :

 Την εποπτεία των υπηρεσιών του προσωπικού που υπάγονται στις Διευθύνσεις α) Διοικητικών – Κοινωνικών και β) Οικονομικών Υπηρεσιών.
 Την υπογραφή της αλληλογραφίας με άλλες αρχές, υπηρεσίες ή πρόσωπα, εφόσον αυτή σχετίζεται με τις υπηρεσίες που εποπτεύει και την υποβολή εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Οικονομική Επιτροπή και τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, για θέματα της αρμοδιότητάς του.
 Την ευθύνη για την τήρηση των αρχών διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όπως αυτές προβλέπονται από τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους. Την επίβλεψη και τον έλεγχο της δημοσίευσης των κανονιστικών πράξεων και των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων και υπηρεσιών του Δήμου είτε στην ιστοσελίδα του Δήμου, από την αρμόδια υπηρεσία είτε στον Γραπτό και Ηλεκτρονικό Τύπο
 Την παραλαβή των δικογράφων για λογαριασμό του Δήμου.
 Την έκδοση βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας.
 Την έκδοση πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των δημοτών.
 Την έκδοση πάσης φύσεως αποφάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία του Γραφείου Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου του Διοικητικού Τμήματος
 Την έκδοση των πράξεων των υπηρεσιακών και μισθολογικών μεταβολών όλου του προσωπικού του Δήμου καθώς και τις άδειες του προσωπικού που εποπτεύει, εκτός των πράξεων μετάταξης ή απόσπασης από και προς το Δήμο.
 Την συνυπογραφή των βεβαιωτικών καταλόγων και κοινοποίηση των σχετικών αποσπασμάτων στους οφειλέτες.
 Την επιβολή των προστίμων που προβλέπονται από το άρθρο 19 του Ν.1080/80 ή άλλες διατάξεις της σχετικής με τις προσόδους των Ο.Τ.Α. νομοθεσίας.
 Την έκδοση των αδειών χρήσης κοινόχρηστου χώρου και διενέργειας διαφήμισης. 4
 Την ευθύνη της σύσταση επιτροπής φιλικού διακανονισμού για την εξώδικη επίλυση των διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών.
 Την Λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και της εμποροπανήγυρης (σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος).
 Την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και βοσκοτόπων στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου.  Την επιβολή προστίμων για τα παράνομα πλαίσια και τις παράνομες πινακίδες.
 Την έκδοση βεβαιώσεων Τ.Α.Π.
 Την απ’ ευθείας εκμίσθωση ή μίσθωση κινητών πραγμάτων υπό τους όρους του άρθρου 199 του Δ.Κ.Κ.
 Την οργάνωση και την ανάπτυξη του εθελοντισμού στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.
 Την εφαρμογή προγραμμάτων για τα άτομα με αναπηρίες.
 Την ευθύνη για την υλοποίηση προγραμμάτων και την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στα «Κέντρα Κοινότητας».
 Την υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την πρόνοια απόρων και αστέγων.
 Την εποπτεία και ευθύνη γενικότερα των αρμοδιοτήτων της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης που προβλέπονται στο άρθρο 75 περίπτωση ε΄ του Ν. 3463/06.
 Την διοργάνωση εθνικών εορτών, πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου.
 Την Συμβουλευτική Αγωγή και Δράσεις Νεολαίας, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, των θεμάτων Νεολαίας, το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, τη χορήγηση της χρήσης – διάθεσης των αιθουσών και χώρων του Δήμου για Πολιτιστικές και Κοινωνικές εκδηλώσεις.
 Τις αρμοδιότητες της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού που προβλέπονται στο άρθρο 75 περίπτωση στ΄ του Ν. 3463/06.
 Την θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής.
 Την θεώρηση αντιγράφων και φωτοαντιγράφων εγγράφων. και κατά τόπον:
 Την τέλεση Πολιτικών γάμων που γίνονται στην Δημοτική Ενότητα Αμυνταίου.
 Την θεώρηση αντιγράφου Ληξιαρχικής Πράξης θανάτου στην Δημοτική Ενότητα Αμυνταίου.
 Την έκδοση βεβαιώσεων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών στην Δημοτική Ενότητα Αμυνταίου.
 Τη συνεργασία µε τους προέδρους των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αμυνταίου, για την καταγραφή και επίλυση των τοπικών προβλημάτων. 2. Στον κ. Κιοσέ Παναγιώτη του Χαρίλαου...

Διαβάστε την απόφαση όπως αναρτήθηκε στη διαύγεια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)