Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Οι εξελίξεις που αφορούν τις τηλεθερμάνσεις Φλώρινας και Μελίτης είναι καταιγιστικές και μάλλον αρνητικές, καθώς το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος την 29η Απριλίου 2020 με τον πλέον επίσημο τρόπο αφενός ότι το έργο της «Τηλεθέρμανσης Φλώρινας», που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, ανασχεδιάζεται με δεδομένο ότι ο Θερμοηλεκτρικός Σταθμός της Μελίτης πρόκειται να αποσυρθεί και οι εργασίες του δικτύου εντός της πόλης της Φλώρινας δεν έχουν ξεκινήσει. Για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης αλλά και οικιακής χρήσης όλων των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας, η ΔΕΔΑ θα κατασκευάσει τα αναγκαία δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, ενώ για το έργο της «Τηλεθέρμανσης Μελίτης» δεν έγινε καμία αναφορά.
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη 27η Ιανουαρίου 2020 ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ενημερώνοντας το σώμα για τις επαφές και τις συναντήσεις στην Αθήνα : «Για τη δική μας τηλεθέρμανση, προχωράμε κανονικά μέχρι να δούμε τι θα γίνει με το φυσικό αέριο με το οποίο μπορούν να λειτουργήσουν οι λέβητες μας.Την τηλεθέρμανση της Μελίτης θα την προχωρήσουμε, όπως θα προχωρήσουμε και της Φλώρινας. Για μας και τα δύο είναι έργα αδιαπραγμάτευτα. Θα έρθουμε αντιμέτωποι με όποιον πρέπει, για να γίνουν οι τηλεθερμάνσεις μας.» Ακόμα πιο πρόσφατα, στις 26 Απριλίου 2020, σε συνάντηση με τον βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η η ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης ενώ στις 29 Απριλίου 2020 σε τηλεδιάσκεψη με την βουλευτή κ. Πέτη Πέρκα και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας συζητήθηκε η πορεία του έργου της τηλεθέρμανσης.
Μετά από τις παραπάνω τοποθετήσεις και συναντήσεις, και καθώς η ανησυχία των συνδημοτών μας μεγαλώνει, καλούμε τον δήμαρχο Φλώρινας να ενημερώσει τους Φλωρινιώτες ΑΜΕΣΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ για το τι ακριβώς συμβαίνει με την πορεία των δύο αυτών μεγάλων έργων.
Αναμένουμε επίσης την απάντηση της δημοτικής αρχής στο ερώτημα που έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος την παράταξης μας Μπαρδάκας Χρήστος σχετικά με το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Σε αυτήν την περίπτωση είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι κάθε μέρα που χάνεται μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και έχει ανάγκη ο Δήμος μας.
Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε την κωλυσιεργία αναφορικά με την υλοποίηση της πρότασης των δημοτικών σύμβουλων της παράταξης μας Ακριτίδη Αλέξανδρου και Ιωακειμίδη Νικόλαου σχετικά με την πανδημία της νόσου COVID-19 ( ο Δήμος Φλώρινας να προβεί άμεσα στην πρόσληψη δύο Ιατρών και τριών τουλάχιστον Νοσηλευτών), την οποία αποδέχτηκε ο Δήμαρχος, ενώ μάλιστα η εταιρεία «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.» ανταποκρινόμενη στην πρόταση αυτή έθεσε στην υπηρεσία του Δήμου Φλώρινας ιατρό για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της εποχής. Τα δημοτικά συμβούλια περνούν και απόφαση ακόμα δεν έχει ληφθεί.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ο Επικεφαλής

Ευστάθιος Κωνσταντινίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)