60% ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Τεράστιες ήταν οι ζημιές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, τόσο στις καλλιέργειες των φασολιών στην Πρέσπα όσο και στις καλλιέργειες των ροδάκινων και νεκταρινιών στην περιοχή του Μανιακίου στο Αμύνταιο της Φλώρινας.
Μεγαλύτερη ζημιά έπαθαν οι αγρότες του Μανιακίου όπου οι βροχές τους έπιασαν επάνω στη συγκομιδή χάνοντας το 60% της παραγωγής τους, καθώς όπως είπαν οι ίδιοι σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ στηρίζονται κυρίως στην ποιότητα των προϊόντων που καλλιεργούν.Ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού ΒΟΚΕΡΙΑΣ 551, Σάββας Κουρτπαρασίδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ επισήμανε ότι ο ΕΛΓΑ δεν αναγνώρισε τις ζημιές που υπέστησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, με τους αγρότες να φτάνουν σε απόγνωση αφού είναι το μόνο εισόδημα που έχουν, καθώς έχουν επενδύσει στην καλλιέργεια των ροδακίνων και των νεκταρινιών. Ζητά τη βοήθεια της πολιτείας «για την στήριξη του αγροτικού κόσμου και των νέων ανθρώπων που έχουν παραμείνει στην περιοχή και παλεύουν για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και την προώθηση των τοπικών προϊόντων».
ΠΗΓΗ: www.ert.gr/news/florina
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ζητάει με έγγραφο του από τον αρμόδιο Υπουργό, να ενισχυθούν σημαντικά οι παραγωγοί που έχουν πληγεί με πακέτο ήσσονος σημασίας, de minimis, ώστε να αποζημιωθούν καθώς αποτελεί η παραγωγή αυτή το κύριο εισόδημα τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)