ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Με το με αριθ. Πρωτ. 4636/02-10-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης), ορίσθηκε ο καθιερωμένος κατ’ έτος εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα να πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020.
Ο εορτασμός έχει ως σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα τα γεγονότα εκείνα που σημάδεψαν την εθνική μας μοίρα και να αποτίσει φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους μας.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Φλώρινας σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:
Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα (8:00 π.μ.) της 18ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 19ης Οκτωβρίου 2020.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Καταστημάτων, Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ, Τραπεζών και Καταστημάτων Κοινής Ωφελείας από τη δύση του ηλίου της 18ης Οκτωβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της 19ης Οκτωβρίου.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020
ώρα 08:30: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Γ. Μόδη.
ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμωνος όπου θα παρευρίσκονται οι Σημαιοφόροι των Σχολικών Μονάδων της πόλης με τις σημαίες τους.
ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη όπου θα παρευρίσκονται οι Σημαιοφόροι των Σχολικών Μονάδων της πόλης με τις σημαίες τους.
Ομιλία
Κατάθεση στεφάνων από τους:
Βουλευτές Π.Ε. Φλώρινας
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας
Δήμαρχο Φλώρινας
Εκπρόσωπο Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας
Διοικητή 1ου Συντάγματος Πεζικού
Διοικητή 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης
Αστυνομικό Διευθυντή Φλώρινας
Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας
Κοινοβουλευτικά Κόμματα
Από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου Φορέα επιθυμεί να τιμήσει την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία στο τηλέφωνο 23850 54581, το αργότερο έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020.
Σιγή ενός λεπτού για τους ηρωικούς πεσόντες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Πέρας Τελετής

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)