ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "Η ΦΛΏΡΙΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ"

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν από τον κλείσιμο των ατμοηλεκτρικων σταθμών  και των ορυχείων στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και κυρίως για το έμψυχο δυναμικό που επηρεάζεται από αυτό, ήταν το κυριότερο θέμα της συζήτησης κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Φλώρινας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Φλώρινας Κωνσταντίνος Σιάκος.

"Ως εργατικό κέντρο" τόνισε ακόμα "είχαμε κάνει μία έρευνα για  για τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων στους ηλεκτρικούς σταθμούς και στα ορυχεία,  στοιχεία τα οποία είναι σημαντικά και αφορούν και το οικονομικό σκέλος της απολιγνιτοποίησης όπως είναι η μείωση του ΑΕΠ με το κλείσιμο των μονάδων". 

Πρόσθεσε ακόμα πως "στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη εστιάσαμε στο θέμα των εργαζομένων καθώς όταν κλείσουν οι Μονάδες και τα ορυχεία θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους.  Το ποσοστό της ανεργίας στη Φλώρινα είναι αρκετά αυξημένο αφού αγγίζει το 40% στο Γενικό πληθυσμό και το 75% τους νέους ανθρώπους. Δεν γίνεται να χαθούν και άλλες θέσεις γεγονός που θα σημάνει την ερήμωση της Φλώρινας ".

Όσον αφορά  στο Master Plan για την απολιγνιτοποίηση ο κ. Σιάκος τόνισε πως "δεν ακουμπάει τα προβλήματα της Φλώρινας επουδενί.  Το κλείσιμο του ΑΗΣ μελίτης θα είναι αιτία πολέμου και είναι κάτι το οποίο έχουμε δηλώσει τόσο εμείς ως Εργατικό Κέντρο Φλώρινας όσο Βέβαια και οι υπόλοιποι φορείς".

 Πρότεινε δε  ότι να παραμείνει  ανοιχτός μέχρι και το 2030 ο ΑΗΣ Μελίτης μέχρι να βρεθεί λύση στο θέμα των εργαζομένων έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε όλα αυτά που πρέπει για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και κυρίως για την αντιμετώπιση της ανεργίας που ήδη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην περιοχή της Φλώρινας. 

Τις επόμενες μέρες, είπε τέλος,  θα υπάρξει συνάντηση και με τον κ.Μουσουρουλη όπου θα τεθούν όλα αυτά τα θέματα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)