Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : " ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ"

Στη δημοπράτηση του έργου αρδευτικό δίκτυο Παρορίου του Δήμου Φλώρινας αναφέρεται σε δήλωση του ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης υπογραμμίζοντας πως "οι εξελίξεις τρέχουν και με διαφορά λίγων ωρών από την ανακοίνωση της δημοπράτησης του αρδευτικού της Τριανταφυλλιάς, ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πως δημοπρατείται και το αρδευτικό δίκτυο του Παρορίου".

Η δημοπράτηση αφορά στην κατασκευή αρδευτικού δικτύου για την ικανοποίηση των αρδευτικών αναγκών γεωργικής γης συνολικής έκτασης 3.630 στρεμμάτων. Το συνολικό μήκος του αρδευτικού δικτύου ανέρχεται σε 24.368,09m, εκ των οποίων τα 13.044,46m αφορούν τη Ζώνη Α και 11.323,63m τη Ζώνη Β. Το δίκτυο θα τροφοδοτείται από υφιστάμενο αγωγό, ο οποίος έχει αφετηρία το λιθόρριπτο φράγμα Παρορίου, με ταμιευτήρα χωρητικότητας 1.500.000m3, που τροφοδοτείται από τα ρέματα Προσηλιακό και Μάλα. Το φράγμα χωροθετείται 2km δυτικά του οικισμού Παρορίου.

Το έργο έχει εκτιμώμενο κόστος περίπου 4.040.322 εκ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 - 2020" με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνικούς Πόρους και συγκεκριμένα από την ΣΑΕ 082/1 και θα έχει συνολικό κόστος

"Με την δημοπράτηση του αρδευτικού Παρορίου, και τα τρία αρδευτικά δίκτυα του Νομού Φλώρινας (Πρεσπών Τριανταφυλλιάς και Παρορίου), έχουν πλέον μπει σε τροχιά υλοποίησης" επισημαίνει ακόμα σημειώνοντας πως "πρόκειται για έργα των οποίων οι μελέτες ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια και συνεισέφεραν στην πραγματοποίησή τους και άλλες κυβερνήσεις. Από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας πριν από δύο χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από τη μεριά του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη και των συναρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να ολοκληρωθούν με ταχύτατες διαδικασίες οι μελέτες και να φτάσουμε στη διαδικασία της δημοπράτησης. Από εδώ και πέρα, και τα τρία έργα βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης με στόχο να αποδοθούν προς χρήση στους αγρότες των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών το συντομότερο δυνατόν". ​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.