Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021

ΔΡΑΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δράση ορειβατικής πεζοπορίας και περιβαλλοντικής δραστηριοποίησης και ενημέρωσης, διοργανώνει το Τμήμα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ).

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8.30 π.μ. και με αφετηρία το Ορειβατικό Πάρκο «Ν. Όροβα» του ΣΕΟΦ (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 30). Θα έχει συνολική μέγιστη διάρκεια 3 (τριών) ωρών.

Σκοπός η ανάδειξη της σημασίας της φυσικής δραστηριότητας, αλλά και την ενημέρωση για τον φυσικό πλούτο του τόπου μας και τους τρόπους προστασίας του από όλους και όλες εμάς.

Περιλαμβάνει ορειβατικό περίπατο με προορισμό το καταφύγιο Οροπεδίου «Χρήστος Φάτσης» στο όρος Βαρνούς, εθελοντική δράση εξωραϊσμού στο καταφύγιο Οροπεδίου και ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της πορείας, σχετικά με τη χλωρίδα και πανίδα του βουνού από τον κ. Ιωάννη Δαϊκόπουλο, πρώην υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, αλλά και σχετικά με τις μεθόδους δασοπροστασίας, από τη Διεύθυνση Δασών. Στον προορισμό μας θα μοιραστούν στους/τις συμμετέχοντες/ουσες νερό και σνακ.

Σημειώνεται ότι ανήλικοι και ανήλικες μπορούν να συμμετέχουν με συνοδό και με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα ότι επιτρέπει τη συμμετοχή στον ορειβατικό περίπατο.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες είναι σημαντικό να έχουν μαζί τους δεύτερη μπλούζα, καπέλο, νερό, σακίδιο, τα φάρμακά τους σε περίπτωση ιδιαίτερης ασθένειας και να φορούν ορειβατικά ή αθλητικά παπούτσια.

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού Covid-19.

Εφόσον μεσολαβήσει απαγόρευση διέλευσης και παραμονής στα δάση λόγω επικινδυνότητας πυρκαγιάς, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Η δράση υποστηρίζεται ενεργά από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας και τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας.Η Πρόεδρος του ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του ΕΕΣ, Άννα Μπαφίτη

Ο Πρόεδρος του του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας, Ηλίας Καραγιάννης

Η Υπεύθυνη του Τμήματος Νεότητας του ΕΕΣ Φλώρινας, Κατερίνα Μάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.