ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΦ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

Την πρόταση του να υπάρχει μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΦ λόγω των συνεχομένων διακοπών στην υδροδότηση κατά τη διάρκεια της νύχτας το τελευταίο διάστημα, κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Παπαγρηγορίου προς τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη. Όπως αναφέρει στην πρόταση του "η λύση του προβλήματος με την κατασκευή του διυλιστηρίου στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς είναι ενδεδειγμένη αλλά δυστυχώς η υλοποίηση του, αν προχωρήσει, θα ολοκληρωθεί σε βάθος χρόνου. Ως τότε η ταλαιπωρία των δημοτών θα συνεχίζεται.Η πρόταση μου αφορά τους λογαριασμούς, οι οποίοι θα πληρωθούν εφεξής και θα πρέπει να περιλαμβάνουν χρονικά το διάστημα των πολύωρων διακοπών υδροδότησης με τις ανάλογες μειώσεις. Επίσης, η πρόταση περιλαμβάνει και τους λογαριασμούς, που έχουν ήδη πληρωθεί και θα πρέπει να υπολογιστούν οι διακοπές νερού της επίμαχης περιόδου χρήσης και να πραγματοποιηθεί ανάλογη μείωση. Το ποσό μείωσης που θα προκύψει να αφαιρεθεί από το πληρωτέο ποσό του επόμενου λογαριασμού".

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ:

Θέμα: «Διακοπές υδροδότησης και επιβεβλημένη μείωση των λογαριασμών κατανάλωσης νερού της ΔΕΥΑΦ»


Κύριε Δήμαρχε,

Οι συνεχείς πολύωρες διακοπές υδροδότησης ταλαιπωρούν αφάνταστα τους δημότες και δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Πολύ περισσότερο στη σημερινή εποχή της πανδημίας, οι κανόνες σωστής υγιεινής και η εφαρμογή των μέτρων προστασίας δεν μπορούν να τηρηθούν πλήρως.

Η λύση του προβλήματος με την κατασκευή του διυλιστηρίου στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς είναι ενδεδειγμένη αλλά δυστυχώς η υλοποίηση του, αν προχωρήσει, θα ολοκληρωθεί σε βάθος χρόνου. Ως τότε η ταλαιπωρία των δημοτών θα συνεχίζεται.

Είναι απορίας άξιο, πως τόσα χρόνια δε βρέθηκε κανένας τρόπος, που θα ανακουφίσει τους κατοίκους, έστω και προσωρινά, μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Με την παρούσα επιστολή όμως θα ήθελα να θέσω ακόμη μία αρνητική παράμετρο του ζητήματος και να καταθέσω μία πρόταση.

Μπορεί η υδροδότηση της πόλης να είναι προβληματική, παρά ταύτα, οι λογαριασμοί εκδίδονται και πληρώνονται στο ακέραιο. Οι δημότες πληρώνουν τους λογαριασμούς για 24ωρη εξυπηρέτηση. Όταν η υδροδότηση διακόπτεται για ένα 8ωρο θα ήταν απολύτως λογικό να είναι μειωμένος ο λογαριασμός. Η αξία του νερού σαφώς και παραμένει ακέραια γιατί αποτυπώνει την κατανάλωση είτε σε 24 είτε σε 16 ώρες. Τα τέλη χρήσης όμως είναι αδιανόητο να παραμένουν τα ίδια όταν οι διακοπές υδροδότησης δεν αφορούν μία μόνο ημέρα αλλά μεγάλα χρονικά διαστήματα και φυσικά δεν είναι αποτέλεσμα εργασιών ή απρόβλεπτων καταστάσεων αλλά έλλειψης υποδομών που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Είναι παράλληλα ανάληψη της ευθύνης, γιατί ανεξάρτητα ποιος φταίει για την τραγική κατάσταση, ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. έχουν συνέχεια ως φορείς ανεξάρτητα από πρόσωπα. Η ευθιξία όταν πραγματικά την αισθάνεσαι εκφράζεται με πράξεις.

Συμπερασματικά, κ. Δήμαρχε και Πρόεδρε της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., σας ζητώ τα τέλη χρήσης να πληρώνονται μειωμένα.

Η πρόταση μου αφορά τους λογαριασμούς, οι οποίοι θα πληρωθούν εφεξής και θα πρέπει να περιλαμβάνουν χρονικά το διάστημα των πολύωρων διακοπών υδροδότησης με τις ανάλογες μειώσεις. Επίσης, η πρόταση περιλαμβάνει και τους λογαριασμούς, που έχουν ήδη πληρωθεί και θα πρέπει να υπολογιστούν οι διακοπές νερού της επίμαχης περιόδου χρήσης και να πραγματοποιηθεί ανάλογη μείωση. Το ποσό μείωσης που θα προκύψει να αφαιρεθεί από το πληρωτέο ποσό του επόμενου λογαριασμού.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Με τιμή



Παπαγρηγορίου Γεώργιος

Δημοτικός Σύμβουλος Φλώρινας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)