Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εκδηλωσεις με στόχο την δενδροφυτευση σε Τοπικές νεφώσεις Κοινότητες διοργανώνει ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με τo Α.Κ.Ε.Τ.Α-Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του έργου LIFE terra.

Στον Δήμο Αμυνταίου οι εκδηλώσεις δεντροφύτευσης θα ξεκινήσουν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στις 10:00 στην Τ.Κ Φιλώτα και την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 11:00 στην πόλη του Αμυνταίου. Στη δράση θα πάρουν μέρος εθελοντές της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου, των Τοπικών Κοινοτήτων Λεβαίας, Φαραγγίου και Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου καθώς και μαθητές των Γυμνασίου Αμυνταίου, Γενικού Λυκείου Αμυνταίου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, 4ο νηπιαγωγείου Αμυνταίου, Γυμνασίου και Λυκείου Φιλώτα.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου με την προοπτική εφαρμογής του σε όλο τον Δήμο Αμυνταίου.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή με τη φύτευση δέντρων. Συγκεκριμένα, το έργο LIFE Terra επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κίνημα φύτευσης 500 εκατομμυρίων δέντρων σε 8 χώρες της Ευρώπης σε 5 χρόνια, αξιοποιώντας και παρακολουθώντας το δικό του μηχανισμό δέσμευσης του άνθρακα και παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να λάβουν μέτρα κατά της κλιματικής κρίσης. Στην Ελλάδα συμμετέχει μόνο η Δυτική Μακεδονία στην οποία θα φυτευτούν συνολικά 250.000 δέντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.