Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΎ ΕΛΕΥΘΕΡΊΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΎ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ Στ.ΚΑΛΑΦΑΤΗ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, όπου χρειαστεί, με όποιον τρόπο χρειαστεί για την προστασία των διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας» τόνισε στην ομιλία του από τη Φλώρινα ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης με αφορμή τον εορτασμό της 109ης Επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό.


Σημείωσε δε μεταξύ άλλων "Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με όλους τους λαούς της γειτονιάς μας. Φτάνει να θέλουν κι εκείνοι το ίδιο. Φτάνει να εγκαταλείψουν οι ηγεσίες τους πειρατικές πρακτικές και σφετεριστικές αντιλήψεις σε βάρος των δικαίων και των δικαιωμάτων μας. Φτάνει να επιδείξουν σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας, το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες.

Σε όσους αλλιώτικα σκέφτονται, σε όσους επιβουλεύονται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας, σε όσους ανόητα εκτοξεύουν απειλές, η απάντηση δόθηκε από τον Πρωθυπουργό και επαναλαμβάνεται ξεκάθαρα: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, όπου χρειαστεί, με όποιον τρόπο χρειαστεί για την προστασία των διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας. Δεν μας πτοούν οι απειλές και δε μας λυγίζουν με τις κραυγές τους. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τη γη, τη θάλασσα, τον εθνικό εναέριο χώρο μας. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές που βάλαμε στα εθνικά μας ζητήματα".

Μετά την Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη και κατάθεση στεφάνων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.