ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΎ ΕΛΕΥΘΕΡΊΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΎ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ Στ.ΚΑΛΑΦΑΤΗ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, όπου χρειαστεί, με όποιον τρόπο χρειαστεί για την προστασία των διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας» τόνισε στην ομιλία του από τη Φλώρινα ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης με αφορμή τον εορτασμό της 109ης Επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό.


Σημείωσε δε μεταξύ άλλων "Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με όλους τους λαούς της γειτονιάς μας. Φτάνει να θέλουν κι εκείνοι το ίδιο. Φτάνει να εγκαταλείψουν οι ηγεσίες τους πειρατικές πρακτικές και σφετεριστικές αντιλήψεις σε βάρος των δικαίων και των δικαιωμάτων μας. Φτάνει να επιδείξουν σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας, το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες.

Σε όσους αλλιώτικα σκέφτονται, σε όσους επιβουλεύονται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας, σε όσους ανόητα εκτοξεύουν απειλές, η απάντηση δόθηκε από τον Πρωθυπουργό και επαναλαμβάνεται ξεκάθαρα: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, όπου χρειαστεί, με όποιον τρόπο χρειαστεί για την προστασία των διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας. Δεν μας πτοούν οι απειλές και δε μας λυγίζουν με τις κραυγές τους. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τη γη, τη θάλασσα, τον εθνικό εναέριο χώρο μας. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές που βάλαμε στα εθνικά μας ζητήματα".

Μετά την Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη και κατάθεση στεφάνων.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)