Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην επιστολή που έστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Διαμάντω Κρητικού σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας. Όπως είπε η κα. Κρητικού "στείλαμε επιστολή στον Υπουργό καθώς η τελευταία εγκύκλιος ρήτρας καταστρατήγησης για την απόκτηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα, την οποία έχει υπογράψει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κύριος Δημήτρης Μελάς, και αφορά τηνεπιστροφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ, των χρημάτων και των δικαιωμάτων που έλαβαν από το Εθνικό Απόθεμα το 2020 και δεν τα ενεργοποίησαν το 2021, και αυτών που έλαβαν δικαιώματα το 2020 και τα μεταβίβασαν το 2021".

Στην επιστολή τους αναφέρουν "κύριε Υπουργέ, η απόφαση είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά λύνει ένα μέρος του προβλήματος, και των δικαιωμάτων που έχουν αρπάξει από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους επιτήδειοι υπάλληλοι και ιδιοκτήτες των ΚΥΔ, με συγγενικάτους πρόσωπα, ως δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων.

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αγροτικών επιδοτήσεων, βρίσκεται στα χέρια αυτών των επιτήδειων, και αναφέρομαι σε δικαιώματα που έχουν λάβει από το 2018 και ενεργοποιήθηκαν μέχρι και το 2019, με δημόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες δηλώθηκαν σε καλή γεωργική κατάσταση και βοσκότοποι χωρίς ζωικό κεφάλαιο. Μια δεύτερη κατηγορία επιτήδειων, είναι και αυτοί, που έλαβαν τις επιδοτήσεις για το 2018 και 2019, καιενεργοποίησαν τα δικαιώματα τους και το 2020 και το 2021, και με την τελευταία απόφαση δεν επιστρέφουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα χρήματα.
Κύριε Υπουργέ, όλες αυτές οι δηλώσεις καλλιέργειας των επιτηδείων, που δεν έχουν καμία σχέση με το αγροτικό επάγγελμα και την ελληνική ύπαιθρο, έγιναν από συγκεκριμένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), που λειτούργησαν εις βάρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά και των υπόλοιπων ΚΥΔ, με αθέμιτο ανταγωνισμό. Είναι απολύτως αναγκαίο, για την επόμενη χρονιά, να ξεκαθαρίσουν και οι απατεωνιές και οι απατεώνες, και να μην σπαταλούνται πολύτιμοι πόροι των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση χρειαστείτε".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.