ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) υπογράφει μεταξύ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας & του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, με στόχο όπως αναφέραν σε συνέντευξη τους στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης και ο Πρόεδρος του ΕΚΦ Κώστας Σιακος, την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην επιχειρηματικότητα και στην ανεργία με αφορμή και τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Σημείωσαν δε ότι "το Μνημόνιο αυτό εκφράζει τη βούληση των δύο μερών να συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια να αναλάβουν κοινές δράσεις για την ανάπτυξη και την διεύρυνση σχέσεων και συνεργασίας στους τομείς της απασχόλησης, έρευνας, ανάπτυξης δεξιοτήτων εργαζόμενων & επιχειρήσεων, τουρισμού, προσέκλησης επενδύσεων, ενίσχυσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καταπολέμησης της αδήλωτης και μερικώς αδήλωτης εργασίας και γενικότερα στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας".

2. Γενικοί όροι του Μνημονίου Κατανόησης


2.1 Διάρκεια του Μνημονίου Κατανόησης: Αυτό Μνημόνιο που θα τεθεί σε ισχύ μετά την υπογραφή από τους επισήμως εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του ΕΚΦ & ΕΒΕ Φ., θα έχει ισχύ για δυο ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία υπογραφής.


2.2 Επέκταση του Μνημονίου Κατανόησης: Το παρόν Μνημόνιο μπορεί να επεκταθεί ανά πάσα στιγμή, υπό τον όρο ότι τα μέρη θα συμφωνήσουν και θα δώσουν επίσημη γραπτή ειδοποίηση το ένα στο άλλο.


2.3 Τερματισμός του Μνημονίου Κατανόησης: Η συνεργασία που καλύπτεται από αυτό το Μνημόνιο λήγει με την ολοκλήρωση της συμφωνηθείσας περιόδου. Η συμφωνία μπορεί να τερματιστεί επίσης με μια γραπτή ειδοποίηση, που θα σταλεί δύο μήνες νωρίτερα, από οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές.


2.4 Συντονισμός: Προκειμένου να εκτελεστούν και να εκπληρωθούν οι στόχοι του μνημονίου, κάθε συμβαλλόμενο μέρος ορίζει ένα κατάλληλο(α) πρόσωπο(α) να εκπροσωπεί(ουν) την εταιρεία και να συντονίσει(ουν) την υλοποίηση των δραστηριοτήτων. Οι δύο πλευρές θα επικοινωνούν ή / και θα συνέρχονται τακτικά (κατά προτίμηση με ειδοποίηση δύο εβδομάδων) για να συζητηθεί η πρόοδος και να προγραμματιστούν οι επόμενες δραστηριότητες. Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον ανά τρίμηνο στις έδρες μια εκ των δύο, όπως θα έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων από τους συμμετέχοντες.


2.5 Επιχειρηματική Υποστήριξη: Προσθήκες/Παραρτήματα σε αυτό το Μνημόνιο μπορούν να αναπτυχθούν για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Αυτές οι Προσθήκες/Παραρτήματα θα παρέχουν μια λεπτομερή περιγραφή του ρόλου, της ευθύνης, και πιθανώς της 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ