ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στην τοποθέητη 3 νέων δεξαμενών πυροπροστασίας, των 12 και 20 τόνων, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Φλώρινας, προχώρησε η Πολιτική Προστασία, με στόχο την ασφάλεια και την καλύτερη προστασία από πυρκαγιές. Η επάρκεια ποσότητας νερού την κρίσιμη ώρα αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εξασφάλιση της ακεραιότητας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των δημοτών του Δήμου Φλώρινας.

Στόχος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας αποτελεί η εξασφάλιση ικανής ποσότητας ύδατος για την κατάσβεση φωτιάς, ιδίως σε σημεία του Δήμου που δεν υπάρχουν σημεία τροφοδοσίας των πυροσβεστικών οχημάτων.
Οι τοποθετημένες δεξαμενές αποτελούν μόνο ένα μέρος των δράσεων πυροπροστασίας του Δήμου Φλώρινας παράλληλα με τους καθαρισμούς της εύφλεκτης βιομάζας (ξηρά χόρτα, σκουπίδια), την εκτέλεση περιπολιών σε περιαστικά άλση, την παροχή εξοπλισμού σε εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας, την προμήθεια υδροφόρας 10.000 λίτρων, νέες προμήθειες δεξαμενών για επέκταση του υφιστάμενου δικτύου πυροπροστασίας σε όλες τις κοινότητες κ.ά. και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή την Πολιτική Προστασία του Δήμου.
Τα σημεία που επιλέχθηκαν για την τοποθέτηση των δεξαμενών πυροπροστασίας είναι:

1. Μία (1) δεξαμενή 12m3 στην κοινότητα Ακρίτα.

2. Μία (1) δεξαμενή 12m3 στην κοινότητα Αγίου Βαρθολομαίου.

3. Μία (1) δεξαμενή 20m3 πλησίον της Ιεράς Μονής Αγίου Μάρκου στην κοινότητα Φλώρινας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)