Γ. ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ "ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ"

Στο πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης αναφέρεται σε δήλωση της η Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπελιάδου υπογραμμίζοντας πως "Δεν θέλουμε να χαλάσουμε την χαρά του Περιφερειάρχη αλλά δυστυχώς έχασε….Σήμερα αν κάποιοι δικαιούνται να χαίρονται είναι πρώτα απ΄ όλα οι Πολίτες του Βορείου Αιγαίου.

Και αυτό γιατί στον νέο Περιφερειακό χάρτη ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις, μετά την έγκριση του Προγράμματος για τις περιοχές «Δίκαιης» Μετάβασης, η μέγιστη ενίσχυση (80%) πάει στο Βόρειο Αιγαίο (όλως τυχαίως είναι η εκλογική Περιφέρεια του κου Μουσουρούλη). Η Δυτική Μακεδονία, η Μεγαλόπολη και η Κρήτη θα είναι στο (70%). Μαντέψτε που θα πάνε οι επενδύσεις….".

Υπογραμμίζει δε ακόμα ότι "μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι το μόνο που είχαμε χάσει ως Περιφέρεια, ήταν αρχικά το μικρότερο ποσό από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης σε σχέση με άλλες χώρες που και αργότερα περνάν στην Απανθρακοποίηση και περισσότερα λεφτά παίρνουν. Στη συνέχεια καταλάβαμε ότι χάνουμε και στη μοιρασιά αφού ακόμα και αυτό το μικρό ποσό δυστυχώς καταλήξαμε να το μοιραζόμαστε και με τα νησιά …. Που δεν έχουν απανθρακοποίηση! Σήμερα αντιλαμβανόμαστε ότι ως Περιφέρεια χάνουμε επιπλέον και το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης για ιδιωτικές επενδύσεις. Χάνουμε δηλαδή το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ως ελκυστικός τόπος επενδύσεων, αφού το Β. Αιγαίο, που συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές Μετάβασης, έχει το μέγιστο ποσοστό ενισχύσεων 80%! Ο κος Κασαπίδης, αν το κατάλαβε και παρόλα αυτά πανηγυρίζει, τότε πρέπει να μας εξηγήσει γιατί ακριβώς χαίρεται. Σκέφτεται να μετακομίσει στο Β. Αιγαίο;Αν δεν το κατάλαβε και απλώς τον ξεγέλασαν, τότε, αντί να πανηγυρίζει και να συγχαίρει εαυτόν και αλλήλους, πρέπει να σκεφθεί τι ακριβώς κάνει στην θέση που είναι".

Σημειώνει τέλος ότι " η θέση πρέπει να είναι μόνο μία: αποκατάσταση της αδικίας έστω και τώρα. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ένας μιας και οι κανονιστικές αποφάσεις δεν αλλάζουν πλέον και έχει ως εξής: Ο χάρτης ενισχύσεων καταγράφει το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που μπορεί να δοθεί σε κάθε Περιφέρεια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί και μικρότερο ποσοστό ενίσχυσης. Η απόφαση γι αυτό ανήκει στην Κυβέρνηση. Ως εκ τούτου ζητάμε να μην υπάρξει προκήρυξη με μεγαλύτερη ενίσχυση του 70% στις νησιωτικές Περιφέρειες. Οι προκηρύξεις σε αυτές να βγουν με χαμηλότερο ποσοστό τουλάχιστον κατά 10%. Αντίστοιχα ζητάμε οι ενισχύσεις στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας να μείνουν κλειδωμένες στο ανώτατο ποσοστό του 70%. Αυτή είναι η μόνη διορθωτική ενέργεια που μπορούν να κάνουν πλέον".

 

ΥΓ Κάποιος να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη ότι:

 

1.                   το πρόγραμμα της Ελλάδας εγκρίθηκε πρώτο γιατί πρώτη η Ελλάδα πάει σε βίαιη Απολιγνιτοποίηση το 2023. Οι άλλοι μέχρι το 2038 και το 2050 έχουν χρόνο. Γι αυτό ας μην πανηγυρίζει αφού αυτή την πρωτιά ήδη την πληρώνουμε ακριβά (40% πτώση του ΑΕΠ, τρομακτική ανεργία, και απώλεια ενεργού πληθυσμού ως να είχαμε πόλεμο…). Η ρήση του κου Κασαπίδη «η Δυτική Μακεδονία Μπροστά» ισχύει μόνο  αν εννοεί  «…Μπροστά στην Φτώχεια , μπροστά στην ανεργία μπροστά στην ερημοποίηση της Περιφέρειας…» . Όσο για την θυσιαστική προσπάθεια που αναφέρει ότι έκανε, αν αυτό είναι το αποτέλεσμα, τότε τον παρακαλούμε να μην θυσιάζετε τόσο πολύ, ούτε αυτός, ούτε αυτοί τους οποίους συγχαίρει ….

 

2. το 1,2διςευρώ δεν είναι μόνο της Δυτικής Μακεδονίας. Βρίσκεται σε ένα κοινό καλάθι  με τις άλλες τρεις λιγότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες (Δυτική Μακεδονία, Β. Αιγαίο, Κρήτη) και το Δήμο Μεγαλόπολης, που  ανταγωνιστικά μπορούν επίσης να αντλήσουν από αυτό το ποσό. Με το δεδομένο ότι η Περιφερειακή Αρχή Κασαπίδη έχει δώσει δείγματα γραφής στην απορρόφηση του ΠΕΠ, όπου τρία χρόνια τώρα σέρνεται τελευταία από όλες τις Περιφέρειες, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ποιοι θα αξιοποιήσουν τα κονδύλια αυτά. Ως εκ τούτου αυτές οι Περιφέρειες  μπορούν να χαίρονται, γιατί και  Απολιγνιτοποίηση δεν έχουν και στο πρόγραμμα μπαίνουν και θα αντλήσουν τα μεγαλύτερα ποσά. Και όλα αυτά με ευθύνη αυτών που ο Περιφερειάρχης …ευχαριστεί και μάλιστα θερμά….


ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ

 

Για τον Συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος - Επικεφαλής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)