ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΟΔΗ "ΘΕΟΔΟΣΙΑ. Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΤΑΡΑΧΩΔΟΥΣ ΑΙΩΝΑ".

Το βιβλίο του Θεόδωρου Μόδη «Θεοδοσία. Η οδύσσεια μιας γυναίκας στην διάρκεια ενός ταραχώδους αιώνα», θα παρουσιαστεί στη Φλώρινα. Η λογοτεχνική βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στις 8 η ώρα στην Ταράτσα του ξενοδοχείου Lingos.

Τον συγγραφέα και το βιβλίο θα προλογίσει η Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας .

Το βιβλίο παρουσιάζει ο συγγραφέας του, Θεόδωρος Μόδης, εγγονός του εθνομάρτυρα Θεόδωρου Μόδη, που υπήρξε το πρώτο θύμα των Βουλγάρων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα στο Μοναστήρι. Ο Θεόδωρος Μόδης είναι γιος της Θεοδοσίας Παναγιωτίδου -Μόδη και του δικηγόρου, συγγραφέα και πολιτευτή Γεωργίου Θ. Μόδη . Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Θεόδωρο Μόδη κρίνονται απαραίτητα.
Ο Θεόδωρος Μόδης γεννήθηκε στη Φλώρινα. Σπούδασε με υποτροφία ηλεκτρολόγος Μηχανικός και στη συνέχεια φυσικός στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε 15 χρόνια ως ερευνητής στο εργαστήριο Brookhaven των ΗΠΑ και CERN της Ελβετίας. Το 1994 ίδρυσε δική του συμβουλευτική εταιρεία και δίδαξε σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια. Έχει συγγράψει περισσότερα από 10 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά ενώ στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί τα άρθρα του: «προσεγγίζοντας Επιστημονικά τα προμηνύματα του αύριο». Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης «Δαμάζοντας την αβεβαιότητα», Παπασωτηρίου, 2000. Ζει μόνιμα στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

Το έργο του που φέρει τον τίτλο «Θεοδοσία» γράφτηκε
« Εις μνήμην, Θεοδοσίας, Γεωργίου, Παρασκευής, Θεοδώρου» και είναι γεμάτο από «Φλώρινα».
Σας περιμένουμε όλες και όλους για μια εκπληκτική λογοτεχνική βραδιά και μαζί για μια γνωριμία με τον συγγραφέα.

Με τιμή 


Σ. Ηλιάδου-Τάχου. 


 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)