ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με θέμα: «Λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προς αντιμετώπιση Χιονοπτώσεων – Πλημμυρών 2022-2023» συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργάνο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας .

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε ευρεία ανταλλαγή απόψεων, ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών και δράσεων των εμπλεκόμενων φορέων και παράλληλα η κάλυψη στο μέτρο του δυνατού των όποιων αδυναμιών του μηχανισμού πρόληψης.

Ειδικότερα εξετάστηκαν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2022-2023, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από ακραία καιρικά φαινόμενα (δριμύ ψύχος, αποκλεισμός περιοχών – οδών – οδικές μετακινήσεις, πλημμύρες κλπ.) και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους και την υποστήριξη ευπαθών ομάδων.
Ήδη η Π.Ε. Φλώρινας έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για τη μίσθωση των μηχανημάτων που θα απαιτηθούν, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση των φαινομένων της επερχόμενης χειμερινής περιόδου. Η μίσθωση αφορά μηχανήματα αποχιονισμού, ρίψεως αντιπαγετετικού άλατος και άρσης καταπτώσεων για το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό και πιο συγκεκριμένα:

(12) Αποχιονιστικά μηχανήματα (Πολυεργάτη) με λεπίδα αποχιονισμού και αλατοδιανομέα.
(1) Διαμορφωτή γαιών (Γκρέϊντερ) για αναπέταση χιονιού.
(1) Αποχιονιστικό μηχάνημα με φρέζα χιονιού.
(1) Φορτωτή ή Φορτωτή Εκσκαφέα για άρση καταπτώσεων.
(1) Φορτωτή ή Φορτωτή Εκσκαφέας(Τσαπάκι - JCB) για φόρτωση αλατιού.



Επίσης, η Π.Ε. Φλώρινας διαθέτει στο δυναμικό της τα παρακάτω μηχανήματα:

(3) Αποχιονιστικά μηχανήματα (Πολυεργάτη) με λεπίδα αποχιονισμού και αλατοδιανομέα.
(2) Αποχιονιστικά μηχανήματα με φρέζα χιονιού.
(2) Διαμορφωτές γαιών (Γκρέϊντερ) για αναπέταση χιονιού.
(1) Φορτωτή ή Φορτωτή Εκσκαφέα για άρση καταπτώσεων.
(1) Φορτωτή ή Φορτωτή Εκσκαφέας(Τσαπάκι - JCB) για φόρτωση αλατιού.

Επιπλέον το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία προμήθειας και μεταφοράς 3.000 τόνων αντιπαγετικού άλατος για τις ανάγκες αποχιονισμού των δρόμων.



Στη συνεδρίαση που προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου συμμετείχαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμάς Μάνος, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Λιάσης, ο Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας Δανιήλ Στεφανόπουλος, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Δημήτριος Δημόπουλος, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας Δημήτριος Γκίνης, ο Διοικητής της 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης Γεώργιος Κωστόπουλος, ο Διοικητής ΤΕΘ Φλώρινας Νικόλαος Καλόγηρος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Βασίλης Ζιώγου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φλώρινας Παντελής Πηλείδης, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κοζάνης Σάββας Γιασσάς, ο Επικεφαλής Εκμετάλλευσης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Πέτρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Λάζαρος Τοσουνίδης, η εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μακεδονίας Χρυσούλα Μάντση, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Φλώρινας Αναστασία Κασκαμανίδου, η Προϊστάμενη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών Λητώ Παπαδοπούλου και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας Ορέστης Καπουλίτσας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)