ΑΡΚΟΥΔΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αυτοσχέδια παράνομη παγίδα που τοποθέτησαν στην περίφραξη του εκτροφείου της Διεύθυνσης Δασών στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα και στη θέση «σουπούρκα», παγιδεύτηκε καφέ αρκούδα στη Φλώρινα.
Άμεσα κλήθηκε η ομάδα άμεσης επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ η οποία σε συνεργασία με την πυροσβεστική και την αστυνομία την απεγκλώβισε.
Το άτυχο ζώο παρέμεινε παγιδευμένο και κρεμασμένο για δύο ώρες περίπου και μόνο με την παρέμβαση της ομάδας άμεσης επέμβασης απελευθερώθηκε.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», πρόκειται για μια θηλυκή αρκούδα 8 ετών και βάρους 100 κιλών περίπου, την οποία νάρκωσαν, κόψανε τα σύρματα για να την απεγκλωβίσουν και ναρκωμένη την κατέβασαν στο δασικό δρόμο όπου της τοποθέτησαν ραδιοκολλάρο, για να μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις της. Σε βίντεο που ανάρτησε τοπικό σάιτ (Florinapress) φαίνεται η καφέ αρκούδα να μεταφέρεται με φορτηγάκι της Δασικής Υπηρεσίας σε μεγάλη απόσταση από τον οικισμό της Φλώρινας, η οποία και απελευθερώθηκε στο δάσος γιατί δεν υπήρξε τραυματισμός του ζώου και δεν χρειάζονταν περίθαλψη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)