Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Εκδηλώσεις προς τιμήν του Θόδωρου Αγγελόπουλου που τόσο αγάπησε τη Φλώρινα, με τίτλο «Η Φλώρινα τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο» διοργανώνει η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας | Αίθουσα Θ. Αγγελόπουλος στις 19 :00 με Προβολή του ντοκιμαντέρ "Το τέλος μιας αιωνιότητας" (Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Ελλάδα 1998, 58"), θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητή τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ και συνεργάτη του Θ. Αγγελόπουλου Αλέξανδρο Λαμπρίδη ενώ η βραδιά θα κλείσει με Προβολή ταινίας "Μια αιωνιότητα και μια μέρα" (Θόδωρος Αγγελόπουλος, Ελλάδα 1998, 137"). Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας | Αίθουσα Θ. Αγγελόπουλος στις 18:00 Συναυλία του Ωδείου Φλώρινας με μουσικά θέματα της Ελένης Καραΐνδρου για ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου (Μουσικό Σύνολο Καθηγητών Ωδείου ΠΕ Φλώρινας:
Γιάννης Παυλίδης – Πιάνο, Νίκος Γεωργίου – Κιθάρα, Γιάννης Παπαστεργίου – Βιολί, Γιώργος Τσαμπάζης – Κλαρινέτο & Σαξόφωνο), ομιλία με θέμα "Η Φλώρινα μέσα από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου"

Εισηγήσεις: ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΘΗ, Επ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΝΤΙΔΗΣ, Ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.
ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗΣ, Σκηνοθέτης
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ, Σκηνοθέτης
Συζήτηση
21:00: Προβολή ταινίας "Το βλέμμα του Οδυσσέα" (Θόδωρος Αγγελόπουλος, Ελλάδα 1995, 176").

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022
Περιήγηση στη Φλώρινα του Θ.Αγγελόπουλου
Πρωί: Περιήγηση μέσα στην πόλη της Φλώρινας στα σημεία, όπου πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου (ποταμός Σακκουλέβας, οικία Βογιατζή, καφενείο Διεθνές)

15-18 Νοεμβρίου 2022
Παράλληλη δραστηριότητα
Workshop
Εργαστήρι συλλογικής ιχνηλασίας: “Η Φλώρινα του Θόδωρου Αγγελόπουλου”.

Υπεύθυνος εργαστηρίου Αλέξανδρος Λαμπρίδης.

Σε συνεργασία με το μέλος Ε.Δι.Π. Δημιουργικής Γραφής Άννα Π. Βακάλη, με το εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο «Βιβλιολόγειον» του Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (με Διευθυντή τον Τριαντάφυλλο Η. Κωτόπουλο, Καθηγητή Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας) και με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)