ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Διήμερο εκδηλώσεων πραγνατοποιουν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων της Φλώρινας για το Πολυτεχνείο Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε από σήμερα Τετάρτη 16/11 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Μάθε την αλήθεια για το Πολυτεχνείο του ‘73» που θα περιλαμβάνει παρουσίαση των γεγονότων, μουσικό αφιέρωμα από φοιτητές του τμήματος και προβολή ταινίας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη 17/11 με κατάθεση στεφάνου, συγκέντρωση και συναυλία στη κεντρική πλατεία της πόλης στις 18:00.

Πρόταση πάλης των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ

Η ιστορία δείχνει τη δύναμη του λαού!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 μας διδάσκει…

Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ‘’φώτισε’’ και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις!

Η υπεράσπιση της ζωής, των σπουδών μας είναι υπόθεση δική μας και όλου του λαού. Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου. Σήμερα ο αγώνας μας για σύγχρονες σπουδές πρέπει να ενωθεί με τον αγώνα τον εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα!

Η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες των φοιτητών. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’ παραμένει επίκαιρο στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα!

 Προετοιμάζουμε τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου , στέλνοντας μήνυμα εναντίωσης στον πόλεμο που διεξάγουν η Ρωσία με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ στο έδαφος της Ουκρανίας με απρόβλεπτες διαστάσεις για όλους τους λαούς. Δεν ανεχόμαστε να δίνουν 6,5 δις στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, την ώρα που στις σχολές μας λείπουν υποδομές και καθηγητές. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε, να κλείσουμε τα μάτια στις εικόνες που έρχονται καθημερινά με νεκρούς, με τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και τους πνιγμένους στο Αιγαίο. Εναντιωνόμαστε στον ανταγωνισμό και τα παζάρια του ελληνικού και του τούρκικου κεφαλαίου με την επίβλεψη του ΝΑΤΟ που υποθηκεύει την ειρήνη, τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

 Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από τη μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των ομίλων της ενέργειας, των τραπεζιτών, πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει το λαό, τσακίζει δικαιώματα. Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών ενάντια στην πολιτική που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

 Τώρα είναι η ώρα να ανέβει η συμμετοχή στη δραστηριότητα του Συλλόγου μας! Να μπούμε περισσότεροι στον αγώνα! Μπροστά στα προβλήματα που έχουμε και θεριεύουν, στην προσπάθεια που κάνουν ώστε να παρουσιάσουν ότι τίποτε δεν αλλάζει, στο κλίμα αναμονής που καλλιεργούν, η λύση βρίσκεται στο δικό μας αγώνα.

Διεκδικούμε:

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των φοιτητών και όχι σε πολεμικές δαπάνες που ενισχύουν τους πολέμους .

• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο που πραγματοποιείται στα εδάφη της Ουκρανίας. Καμία εμπλοκή για οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο.

• Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις. Να κλείσουν όλες οι Αμερικανo-νατοϊκές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα.

• Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

• Κλείσιμο όλων των δομών φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά και μεταφορά των εκατοντάδων προσφύγων, που έχει προκαλέσει ο σκληρός πόλεμος και οι ανταγωνισμοί , στην ηπειρωτική χώρα με σκοπό την άμεση μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους.

Αποφασίζουμε:

• Συμμετοχή 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)