Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ : "ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ"

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται και στις ανάγκες της κλιματικής αλλαγής και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή σε αγρότες και κτηνοτρόφους, γνωστοποίησε από την Φλώρινα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος.
Όπως είπε ήδη έχει γίνει έρευνα σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει με τις κλιματική αλλαγή στους αγρότες, στη στροφή σε καλλιέργειες που μπορούν να αντέξουν σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, καθώς επίσης και στην προοπτική υλοποίησης προγράμματος μέσω από την κοινή Αγροτική Πολιτική για την δημιουργία υποδομών αντιχαλαζικής προστασίας.
Ακόμα ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε και στα τελευταία προγράμματα που τρέχουν από το υπουργείο, «όπως η έκτακτη ενίσχυση που δίνεται για να διαχειριστούμε τον πόλεμο της Ουκρανίας και 60 εκατομμύρια ευρώ για τα λιπάσματα».
«Ήδη έχουν γίνει οι αιτήσεις και έχει γίνει η πρώτη πληρωμή και για τα 80 εκατομμύρια ευρώ που δίνονται στους κτηνοτρόφους, ένα μέτρο που είναι σε εξέλιξη οι αιτήσεις και μέχρι το τέλος Γενάρη θα δοθούν τα χρήματα στην τους ανθρώπους για να τους στηρίξουμε για την αγορά των ζωοτροφών», τόνισε ακόμα ο Υφυπουργός σημειώνοντας και τις χρηματοδοτήσεις που δίνονται, όπως το πρόγραμμα των νέων γεωργών Νέων Αγροτών.
«Στη Δυτική Μακεδονία σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί, όπως στη Φλώρινα 216 νέοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό, όπου ο κάθε ένας λαμβάνει 35-40 χιλιάδες ευρώ, το 70% από αυτά ως προκαταβολή», σημείωσε ο κ. Στύλιος τονίζοντας πως «εκείνο που έχει αξία είναι η ακριτική Φλώρινα και γενικότερα η Δυτική Μακεδονία, να αποκτήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα με όρους παραγωγής και ποιότητας για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της αγοράς και της εποχής».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)