ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Με τη δράση «Εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσα στο Μουσείο» συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώριναςστον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023, με γενικό θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής».

Η δράση αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Μια φορά κι έναν καιρό… στο χωριό μου το Νεολιθικό– Μαθαίνοντας τον τόπο μου, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων και θα αναπτυχθεί στον όροφο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας. Τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν με επιτραπέζια παιχνίδια, παζλ και δύο τρισδιάστατες μακέτες-αναπαραστάσεις των σπιτιών του νεολιθικού οικισμού Ανάργυροι VIIc. Θα έχουν τη δυνατότητα να στήσουν τα σπίτια και να διαμορφώσουν τον περιβάλλοντα χώρο των σπιτιών, ο οποίος ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των προϊστορικών ανθρώπων, καθώς εκεί περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με ποικίλες παραγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Θα τοποθετήσουν μικρά ομοιώματα των αρχαιολογικών ευρημάτων μέσα και έξω από τα σπίτια, τα οποία κατασκευάστηκαν με πηλό από την κ. Στέλλα Μιχαηλίδου.

Θα προηγηθεί ενημέρωση των παιδιών για τα ιδιαίτερα οικοσυστήματα της περιοχής του νεολιθικού οικισμού, χερσαία και υδατικά (λίμνες), για τη χλωρίδα και την πανίδα (άγρια και εξημερωμένα είδη), καθώς και για την ανάπτυξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων με όρους αειφορίας, σε πλήρη αρμονία με τα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος, με ήπιες επεμβάσεις στη φύση, χωρίς να διαταράσσονται τα οικοσυστήματα και χωρίς να επηρεάζεται η βιοποικιλότητα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας

Πέμπτη 18 Μαΐου&Παρασκευή 19 Μαΐου2023, 9:00 π.μ–13:00 μ.μ.

Τηλ. συνεννόησης: 6973104484, Μαγδαληνή Τσίγκα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)