ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;-ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

Θα ζήσουμε μήπως μια ακόμα 11η Σεπτεμβρίου αλλά αυτή την φορά σε μια Ευρωπαϊκή χώρα με περισσότερα θύματα; αυτό είναι το ερώτημα που γεννάτε με όλα όσα διαβάζουμε σε δημοσιεύματα σχετικά με τους φόβους που εκφράζονται για την δημιουργία ομάδων μελών της Αλ Κάιντα ακόμα και στην χώρα μας με μεγαλύτερο φόβο την δημιουργία πυρήνα της Αλ Κάιντα στην Αθήνα που μπορεί να προκαλέσει "εξέγερση".
Ακόμα πιο έντονη είναι η ανησυχία όλων στο θέαμα του αποκεφαλισμού αιχμαλώτων από τους Τζιχαντιστές αλλά και στο άκουσμα ότι δεκάδες Αυστραλές μητέρες, κυρίως μουσουλμανικής καταγωγής, έχουν καταφύγει στις αυστραλιανές αρχές και ζητούν να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τα παιδιά τους να μεταβούν στο εξωτερικό και να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ καθώς, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας The Australian, πάνω από 60 Αυστραλοί νέοι (μουσουλμανικής καταγωγής) μάχονται σήμερα με τις τάξεις των τζιχαντιστών (κάποιοι έχουν σκοτωθεί), αλλά ο αριθμός τους θα ήταν πολλαπλάσιος αν δεν ενημερωνόταν έγκαιρα οι αρχές από ανήσυχες μητέρες αλλά και ιμάμηδες για να εμποδίσουν και άλλους υποψήφιους τζιχαντιστές. Μάλιστα,όπως αναφέρει η Αυστραλιανή εφημερίδα, εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί σχέδιο νόμου στην αυστραλιανή βουλή το οποίο, αν ψηφιστεί, θα καθιστά παράνομα τα ταξίδια σε Ιράκ και Συρία. Μόνο όσοι παίρνουν άδειες από τις αρχές ασφαλείας θα μπορούν να ταξιδεύουν νόμιμα σε αυτές τις δυο χώρες.
Έντονη φαίνεται όμως ότι είναι και η ανησυχία όλων των Ευρωπαικών Κρατών για όλα όσα συμβαίνουν τελευταία στο Ιρακ αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του newsit.gr σήμερα θα πραγματοποιηθεί Διεθνής σύσκεψη για την «ειρήνη και την ασφάλεια στο Ιρακ»  στο Παρίσι, με την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι 20 περίπου χωρών, καθώς και περιφερειακοί παράγοντες. Εξ' αυτών, προβλέπεται η συμμετοχή 10 περίπου αραβικών χωρών, ενώ υπογραμμίζεται η απουσία του Ιράν, που το ίδιο δεν θέλησε, ενώ συγχρόνως δεν ήταν και επιθυμία του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Τζον Κέρι, παρά τη σχετική προσπάθεια της Γαλλίας. Εκτός από τον Αμερικανό υπουργό, θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και ο Βρεττανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Με ανακοίνωσή της η Γαλλική προεδρία σημειώνει ότι η σύσκεψη οργανώνεται με τη σύμφωνο γνώμη της ιρακινής ηγεσίας, με την οποία συζήτησε σχετικά ο Γάλλος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στο Ιράκ την περασμένη Πέμπτη. Ο πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ προβλέπεται να δώσει συνέντευξη στο γαλλικό ραδιόφωνο πριν από την έναρξη της σύσκεψης.  Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, στόχος της συνάντησης είναι «η λήψη σειράς μέτρων τόσο στον τομέα συλλογής πληροφοριών όσο και στον στρατιωτικό τομέα», «για τη διακοπή της χρηματοδότησης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους». Θα είναι επίσης μια ευκαιρία για καθορισθούν με ποιό τρόπο και ποια μέσα θα συμμετέχουν οι διάφορες χώρες στη διεθνή συμμαχία. Επίσης εάν αεροπορικές επιδρομές θα διεξαχθούν και στο συριακό έδαφος, παρά τις αντιδράσεις της Ρωσίας. Με την ομιλία του ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να καθορίσει με περισσότερη ακρίβεια τα μέσα συμμετοχής της Γαλλίας στη συμμαχία.
Και ενώ όλη η Ευρώπη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα παρόμοιο με αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου, στην Ελλάδα, που έχει σημάνει συναγερμός για την δημιουργία πυρήνα της Αλ Κάιντα στην Αθήνα, το μόνο που ακούγεται και από τα κανάλια και από το στόμα των υπευθύνων και κυβερνώντων είναι πόσα χαράτσια ακόμα θα πληρώσουμε και ποιος είπε, τι είπε και γιατί το είπε στην ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Συζητάμε για το αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές και ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς να συζητάμε αν θα είμαστε το κέντρο μιας εξέγερσης που θα ξεσηκωθεί από τον πυρήνα των μελών της Αλ Κάιντα που δημιουργείται, κατά τα δημοσιεύματα, στην Ελλάδα και κυρίως στην πρωτεύουσα, όπου εκεί συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός των μουσουλμάνων μεταναστών, και με ποιον τρόπο θα αποτρέψουμε κάτι τέτοιο να συμβεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ