ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

Άρχισε ήδη η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν 6,1 εκατομμύρια Έλληνες.Ουσιαστικά για τους 9/10 δεν αλλάζει το παραμικρό. Ουσιαστικά θα δουν το προηγούμενο εκκαθαριστικό με μόνη αλλαγή το ποσό των δόσεων που γίνονται πλέον έξι αντί πέντε.
Περίπου 5,4 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τις 30 του μήνα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση. Άλλες 700.000 θα πρέπει να περιμένουν περίπου ακόμη μια εβδομάδα ώστε να πάρουν στα χέρια τους τα νέα εκκαθαριστικά που θα περιλαμβάνουν τις αλλαγές.Όσοι έχουν ακίνητο σε εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχή. Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα περιμένουν όσοι έχουν ακίνητα στην Κεφαλονιά ή άλλες σεισμόπληκτες περιοχές ή και σε μη ενεργούς πολεοδομικά οικισμούς. Όσοι δικαιούνται εκπτώσεις ως χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία 80% και άνω κλπ και θα πρέπει να περιμένουν να αλλάξει το εκκαθαριστικό τους μέσα στον Οκτώβριο. Θα πρέπει να πληρώσουν όμως τη δόση (αν και λάθος) που θα έρθει με το πρώτο εκκαθαριστικό και το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί στη συνέχεια. Όσοι έχουν διατηρητέα ακίνητα ή ξενοδοχειακά κτίρια.
Η  1η δόση τους ΕΝΦΙΑ θα είναι έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
• 2η δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.
• 3η δόση έως τις 28 Νοεμβρίου 2014.
• 4η δόση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
• 5η δόση έως τις 30 Ιανουαρίου 2015.
• 6η δόση έως τις 27 Φεβρουαρίου 2015.
Παράλληλα βροχή πέφτουν οι αγωγές στη δικαιοσύνη κατά του νέου φόρου. Ουσιαστικά οι πολίτες προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη καθώς ο υπολογισμός του φόρου γίνεται βάσει ουσιαστικά ανύπαρκτων αντικειμενικών αξιών οι οποίες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις πραγματικές αξίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές υποθέσεις θα προσδιοριστούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ ώστε να υπάρξει μια πιλοτική απόφαση για όλα τα δικαστήρια.






Πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)