ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ...ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Χαλιφάτου κυματίζει σε κυβερνητικά κτήρια. Τα οχήματα της αστυνομίας φέρουν τα διακριτικά της οργάνωσης. Το τοπικό στάδιο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις. Η εικόνα δεν προέρχεται από μία πόλη της Συρίας ή του Ιράκ αλλά από μία στις ακτές της Μεσογείου, στη Λιβύη.
Οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου κατέλαβαν την πόλη Derna που βρίσκεται μόλις 200 μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιο κοντινό σημείο την ΚρήτηΌπως μεταδίδει το CNN, οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη Derna, με πληθυσμό περίπου 100.000 ατόμων, όχι μακριά από τα σύνορα με την Αίγυπτο και μόλις 200 μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πιο κοντινό σημείο την... Κρήτη!
Οι μαχητές, εκμεταλλεύονται το πολιτικό χάος για να επεκτείνουν ραγδαία την παρουσία τους προς τα δυτικά κατά μήκος της ακτής, αναφέρουν πηγές από τη Λιβύη στο CNN.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βραχίονας της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην Derna αριθμεί 800 μαχητές και λειτουργεί έξι στρατόπεδα στις παρυφές της πόλης καθώς και μεγάλες εγκαταστάσεις στα κοντινά Green Mountains, όπου εκπαιδεύονται οι μαχητές από τη βόρεια Αφρική.«Το Ισλαμικό Χαλιφάτο αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Βρίσκονται καθ’οδόν για τη δημιουργία ενός ισλαμικού εμιράτου στην ανατολική Λιβύη», αναφέρει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Noman Benotman, πρώην Λίβυος τζιχαντιστής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ηχητικό του μήνα την περασμένη εβδομάδα ο Μουτζαχεντίν της Λιβύης απείλησε τους «κοσμικούς και τους βουλευτές και τους πυλώνες τους από την αστυνομία και τον στρατό» ότι προετοιμάζουν για αυτούς «ένα από τα πιο πικρά ποτήρια και τον χειρότερο θάνατο».
Δείτε τον χάρτη που δημοσίευσε το CNN

Πηγή: zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)