Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια: «Αποφασίζουμε εμείς, για εμάς». Η Δυτική Μακεδονία δεν θα γίνει χωματερή των επικίνδυνων αποβλήτων της χώρας.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, σήμερα Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, για την ανάκληση της απόφασης της Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου για «Κατασκευή τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ Α.Ε.».Οι μετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν ομόφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και εξουσιοδότησαν τον Περιφερειάρχη να την υλοποιήσει.  Στην πρόταση του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη που μετέφερε στους παρισταμένους της σύσκεψης ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, για συνάντηση μαζί του στις αρχές Δεκέμβρη, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αυτή, μόνο εφόσον γίνει η ανάκληση της απόφασης της Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ. Σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η απόφαση, δεν θα υπάρξει ραντεβού, αλλά αντίθετα όλοι μαζί, οι φορείς με την τοπική κοινωνία θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, υπό το συντονισμό της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, οι Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου και Γιώργος Κασαπίδης, οι Δήμαρχοι Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Δακής, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, Γιάννης Βήττας και Νικόλαος Κουρκούτας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτ. Μακεδονίας Δημήτρης Μαυροματίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένης Μαυρίδης καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας και του Προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε., ενώ με επιστολές τους ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή συμφωνούν πλήρως με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.