Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο επιμόρφωσης (609) νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων

Με επιτυχία ολοκληρωθηκε το Σεμινάριο Επιμόρφωσης των (609) νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων, το οποίο πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 24-03-2014 έως 05-12-2014, σε δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικές σειρές, διάρκειας δέκα (10) ημερών η καθεμία.
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε, στις Σχολές Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική και τη Βέροια καθώς και στη Σχολή Αστυφυλάκων στη Κομοτηνή. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες ή Αρχιφύλακες που κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα, δύνανται να συμμετάσχουν στις προαγωγικές εξετάσεις για το βαθμό του Αρχιφύλακα, οι οποίες γίνονται μετά από προκήρυξη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και διενεργούνται με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στην Αθήνα και στη Βέροια.
Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα ακόλουθα μαθήματα:
Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη θέματος).
Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο.
Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο.
Αστυνομικό Δίκαιο (Οργανισμός και Κανονισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας) και
Ξένες Γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική (προαιρετικά).
Οι επιτυχόντες προάγονται στο βαθμό του Αρχιφύλακα και παρακολουθούν υποχρεωτικά το εν λόγω σεμινάριο στη Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.
Η επιμόρφωση αυτή έχει ως σκοπό να μεταδώσει - ενισχύσει στους σπουδαστές, εκείνες τις νομικές και επαγγελματικές – πρακτικές γνώσεις, οι οποίες τους είναι απαραίτητες για να είναι σε θέση να εκτελούν σωστά τα νέα τους καθήκοντα.
Τα διδασκόμενα-γνωστικά αντικείμενα στα οποία επιμορφώθηκαν οι νέοι Αρχιφύλακες είναι τα εξής:
Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο – Εφαρμογή Ποινικών Υποθέσεων.
Θέματα Δημόσιας Ασφάλειας (Γενικό Μέρος – Ειδικό Μέρος).
Θέματα Γενικής Αστυνόμευσης – Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι.
Θέματα Τροχαίας.
Θέματα Αστυνομικού Ενδιαφέροντος – Διαλέξεις.
Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε δεκαήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά ειδικά καταρτισμένοι και έμπειροι καθηγητές.
Τα πιστοποιητικά σπουδών επιδόθηκαν στους αποφοιτήσαντες Αρχιφύλακες, από τους Διοικητές των Σχολών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία και λοιπού αστυνομικού προσωπικού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)