ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Προκλητική η τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ για τον ΟΑΣΘ»

Σε κοινή δήλωση για την τροπολογια που κατέθεσε η Ν.Δ. για τον ΟΑΣΘ προχώρησαν οι Ε. Ουζουνίδου, υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ και οι Βουλευτες Α' και Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Λ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Ι. Γαϊτάνη, Α. Κουράκη και Δ. Χαραλαμπίδου. Στην δήλωση τους αναφέρουν:
"Η κυβέρνηση απέδειξε ήδη με τις ΚΥΑ του Αυγούστου και την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου ότι στηρίζει το διαχρονικό σκάνδαλο σε βάρος του δημοσίου και των επιβατών που βρίσκεται πίσω από την παρούσα λειτουργία του ΟΑΣΘ.
Την ίδια απαράδεκτη στήριξη στον ΟΑΣΘ συνεχίζει να παρέχει και με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Πραγματικά προκλητική, όμως είναι η τροπολογία που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε πλήρη συνεννόηση με το Υπουργείο, σχετικά με την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών του Οργανισμού, οι οποίες αυτή τη στιγμή και για το διάστημα 1-1-2012 έως 31-7-2014 ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια Ευρώ. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν καλύπτονται από την πρόσφατη ρύθμιση των εκατό δόσεων, η Νέα Δημοκρατία ζητάει να χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας στον ΟΑΣΘ και μάλιστα σε βάθος τριετίας, μέχρι τις 31-12-2017, αν καταβάλει απλώς μηνιαία το 2,75% των οφειλών στο ΙΚΑ. Καταρχάς, ο ΟΑΣΘ θα εισπράξει μέχρι 3-12-2014 το σύνολο της αντισταθμιστικής καταβολής από το δημόσιο για το 2012, με το οποίο θα έπρεπε να εξοφληθούν άμεσα τουλάχιστον οι ασφαλιστικές οφειλές για το αντίστοιχο έτος. Επιπλέον, την στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία απειλούνται με κατάρρευση από το βάρος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης,ο ΟΑΣΘ θα όφειλε τουλάχιστον να δεσμευθεί για την μη καταβολή μερίσματος στους μετόχους πριν από την οριστική εξόφληση των καθυστερούμενων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Πόσο μάλλον που επιπρόσθετα στην χαριστική ρύθμιση, διαγράφονται και οι προσαυξήσεις και οι ρυθμισμένες δόσεις είναι άτοκες. Όσοι νομίζουν ότι με τις ρυθμίσεις αυτές θα δεσμεύσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βαθιά νυχτωμένοι".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)