ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην είσοδο και έξοδο των αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στην Χώρα μας αναφέρεται με απόφαση του ο Υπουργός Δημόσιας Ταξης Βασιλης Κικιλιας. 
Ανακοινώνεται ότι, με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, με σκοπό τη διευκόλυνση των αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και υπάγονται στις ρυθμίσεις του άρθρου 8 της παρ. 7 και του άρθρου 9 παρ.4 του Ν.4251/2014 (Φ.Ε.Κ. 80 Α’/01-04-2014), επιτρέπεται κατά το από 01-01 μέχρι 31-12-2015 χρονικό διάστημα , η έξοδος και επανείσοδος τους στην Ελλάδα για να επισκεφθούν τη χώρα τους, εφόσον έχουν αναχωρήσει από τη χώρα μας εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος και η Βεβαίωση κατάθεσης, που προβλέπεται από την παραπάνω διάταξη, είναι σε ισχύ. Κατά την χρονική διάρκεια ισχύος της Απόφασης αυτής, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους αλλοδαπούς, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να επισκεφθούν τη χώρα τους και να επανέλθουν περισσότερες από μία φορές .
Οι αλλοδαποί που αιτούνται την επανείσοδό τους στη χώρα μας θα πρέπει να είναι κάτοχοι:
Διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου , αναγνωρισμένου από τη χώρα μας, σε ισχύ.
Βεβαίωσης κατάθεσης σε ισχύ ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής βάσει των σχετικών διατάξεων του άρθρου 8 της παρ. 7 και του άρθρου 9 παρ.4 του Ν.4251/2014 ή Ειδικής Βεβαίωσης νόμιμης διαμονής , βάσει των διατάξεων της υπ. αριθ. 22037/01-10-2010 Κ.Υ. Απόφασης (Φ.Ε.Κ. 1629 Β΄).
Επιπλέον, επιτρέπεται η επανείσοδός τους στην Ελλάδα, εφόσον είχαν αναχωρήσει από τη χώρα μας εντός του 2014, κατ’ εφαρμογή της από 04-12-2013 προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης, για να επισκεφτούν τη πατρίδα τους και δεν έχει εκδοθεί απορριπτική ή ανακλητική απόφαση.
Σημειώνεται ότι η δυνατότητα εξόδου και επανεισόδου δεν παρέχεται στους κατόχους ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, η οποία τους χορηγήθηκε σύμφωνα με την παρ. Β.1.α της υπ’ αριθ. 22037/01-1-2010 Κ.Υ.Α., ήτοι αυτούς που αποφυλακίσθηκαν με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)