ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ BEACH HANDBALL ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Κ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ(ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το 2ο κύπελλο Ελλάδος beach handball ανδρών και γυναικών, το οποίο φιλοξενήθηκε το τριήμερο 17-19/7 στις εγκαταστάσεις του beach bar Ammos των αδερφών Ναουμίδη, στον Άγιο Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και παρακολούθησε από κοντά αυτό το εντυπωσιακό ομαδικό άθλημα της άμμου, που άφησε για μια ακόμα φορά άριστες εντυπώσεις.Αγωνιστικά, ο Φίλιππος Βέροιας στους άντρες και ο Σπάρτακος στις γυναίκες, επικράτησαν στους τελικούς, της  Δράμας 86 και τον ΑΟΑ Καστοριάς αντίστοιχα, κατακτώντας τα σκήπτρα του νεοσυσταθέντος θεσμού.
Η ομάδα της Ημαθίας παρ΄ ότι βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ (26-12) από την Δράμα 86, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, κερδίζοντας το δεύτερο σετ με χρυσό γκόλ (κανονική διάρκεια 20-20) και οδήγησε το παιχνίδι στη διαδικασία των αιφνιδιασμών (σουτ-αουτ), όπου όντας πιο ψύχραιμη, επικράτησε με 4-7 και συνολικά με 2-1 σετ.
Λίγο νωρίτερα στο μικρό τελικό, η πυλαία επικράτησε των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης με 2-1 σετ και κατέλαβε την 3η θέση.
Στον τελικό των γυναικών, οι παίκτριες του Σπάρτακου, επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τις ήθελαν φαβορί στην αναμέτρηση με την Καστοριά και με 2-0 σετ έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση του τίτλου.MVP στην κατηγορία των ανδρών αναδείχθηκε ο Άκης Βαλαβάνης της Δράμα 1986, ενώ σ΄ αυτή των γυναικών, η Έλσα Μάστακα του ΑΣ Σπάρτακου. Τις απονομές των μεταλλίων και των τιμητικών διακρίσεων, έκαναν ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού και αθλητισμού, Ευάγγελος Ακριτίδης, Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μπιτς Χάντμπολ και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ,  Άγγελος Μαυρίδης, ο υπεύθυνος του beach bar Ammos Άγγελος Ναουμίδης, ο παρατηρητής, Ιωάννης Βήττας και ο υπεύθυνος τύπου της διοργάνωσης και της Ε.Ρ.Α., Γιώργος Θεοχαρίδης.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Άνδρες

Μεγάλος Τελικος

Δράμα 1986 Summer 04 1-2 ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας (26-12, 20-21 Χρυσό γκόλ, )

Μικρός Τελικός
ΑΕΣΧ Πυλαία Waterproofs 2-1 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (16-11,15-16,5-1).

1ος ημιτελικός Δράμα 1986 Summer 04 2-1 ΑΕΣΧ Πυλαία Waterproofs (16-17, 13-10, 6-2).
2ος ημιτελικός ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας 2-1 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (19-16, 18-19, 5-4).

 Γυναίκες

Τελικός

ΑΣ Σπάρτακος Goalbet 2-0 ΑΟΑ Καστοριάς (25-2, 18-13)

 Τελική κατάταξη

Άνδρες

1. ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας

2. Δράμα 1986 Summer 04

3. ΑΕΣΧ Πυλαία Waterproofs

4. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

Γυναίκες

1. ΑΣ Σπάρτακος Goalbet

2. ΑΟΑ Καστοριάς

3. Άρης Θεσ/νίκης

Όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη, το κύπελλο Ελλάδος εντάσσεται στα πλαίσια του  Πανελληνίου Πρωταθλήματος beach handball και δίνει βαθμολογία στις ομάδες για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, που θα διεξαχθεί στον Κορινό Πιερίας την ερχόμενη εβδομάδα 24-26/7.

Ρεπορτάζ:  Γιώργος Θεοχαριδης







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)