#Together - To 10 το καλό…

«Έσπασε» το «φράγμα του μονοψήφιου αριθμού τευχών το #Together και με το… 10 το καλό αποχαιρετά ίσως το πιο ζεστό Φθινόπωρο των τελευταίων δεκαετιών. Με μια ξεχωριστή διάθεση η πληθώρα των συνεργατών του περιοδικού σας μεταφέρει τον παλμό της Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από μια διαφορετική πάντα ματιά.Η ιστορική μας αναδρομή έχει μεταξύ των άλλων και την πορεία του λιγνίτη, το εθνικού μας καυσίμου, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η ανάπτυξη όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.Ένα άλλο προϊόν της γης, ο «κόκκινος χρυσός», που φυτρώνει μόνο στη Δυτική Μακεδονία, κατακτά όχι μόνο την εγχώρια αλλά και την ξένη αγορά. Πρόκειται για τον κρόκο Κοζάνης τον οποία θα γνωρίσετε μέσα από την εμπειρία νέων αγροτών.
Η στάση μας για καφέ είναι στο «Καφέ της Πολυγλωσσίας» του δήμου Κοζάνης, εκεί όπου θα σμίξετε με νέους ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας, αλλά με τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια ενδιαφέροντα. Τώρα αν κουραστήκατε με τις πόλεις θα πάρουμε και τα βουνά, με οδηγό τον ΕΟΣ Κοζάνης.Σ’ αυτό το τεύχος του #Together θα γνωρίσετε την άλλη πλευρά του Μιχάλη Καραπαναγιωτίδη, που μιλά για τη μεγάλη του αγάπη, τη ζωγραφική, αλλά και του Γρηγόρη Δάλλη, που με «όπλο» τον φωτογραφικό του φακό αποθανατίζει μοναδικές στιγμές αυτού του τόπου.
Ακόμη θα πάμε μια βόλτα στην μακρινή Ολλανδία, τη χώρα που διάλεξε ένας ακόμη νέος επιστήμονας για να δοκιμάσει την τύχη του. Πρόκειται για τον 26χρονο Οδοντίατρο Θανάση Γκατζιούρα, ο οποίος μας μεταφέρει την προσωπική εμπειρία ενός νέου μετανάστη. Την ίδια ώρα θα γνωρίσετε και τις εθελοντικές δράσεις των νέων στη Δυτική Μακεδονία, όπου μένουν και επιμένουν για να αλλάξει κάποιες από τις συνήθειες και την καθημερινότητα αυτός ο τόπος.Και επειδή πλησιάζουν τα Χριστούγεννα θα πάρετε και μια μικρή γεύση από το «Δάσος των Ξωτικών», που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος στα Κοίλα Κοζάνης.Αυτά και άλλα πολλά θα βρείτε και θα διαβάσετε στο «Δέκα το καλό» του #Together.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)