Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Ο σχεδιασμός για τη Σχολή Πυροσβεστών και το πολυθεματικό εκπαιδευτικό πάρκο Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε εξέλιξη

Στη σύσταση της Επιτροπής Συντονισμού για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν στη Σχολή Πυροσβεστών και στο πολυθεματικό εκπαιδευτικό πάρκο Πολιτικής Προστασίας προέβη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Η Επιτροπή, σε συνεργασία με την Π.Ε. Κοζάνης και το Δήμο Εορδαίας και με την τεχνική στήριξη της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ, θα αποτελέσει τον «επιταχυντή» για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου.Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναγκαίες προπαρασκευαστικές ενέργειες διοικητικού και τεχνικού χαρακτήρα έτσι ώστε, να καταστεί δυνατή η λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών στο νέο Ακαδημαϊκό Έτος.Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη, την Παρασκευή 04/12/2015, κλιμακίου της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής στην περιοχή, με το πρόγραμμα που ακολουθεί :
- στις 11:00 π.μ., σύσκεψη συντονισμού στο Γραφείο του Περιφερειάρχη
- στις 13:00 μ.μ., επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα για αυτοψία από το τεχνικό κλιμάκιο
- στις 14:00 μ.μ., συνάντηση με το Δήμαρχο Εορδαίας και συζήτηση για την πορεία των ζητημάτων παραχώρησης των εγκαταστάσεων.
- στις 15:00 μ.μ., επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ, για αξιολόγηση των εγκαταστάσεων και έναν αρχικό προσδιορισμό όσων είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του πάρκου Πολιτικής Προστασίας.
«Γίνεται σαφές ότι, με σχέδιο, μεθοδικότητα, προσπάθεια και πολύ δουλειά ο μεγάλος αυτός στόχος θα γίνει πραγματικότητα προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και των πολιτών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.