Ε.Κ.Φ. ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ ΚΑΙ CMEC ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το ΕΚΦ χαιρετίζει την επερχόμενη σύμπραξη – συνεργασία της ΔΕΗ με την μεγάλη κινεζική εταιρεία CMEC. To Μνημόνιο Συνεργασίας που πρόκειται να υπογραφεί εντός Σεπτεμβρίου θα αφορά την κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας της Μελίτης καθώς και την συνεκμετάλλευση όλων των ορυχείων της περιοχής με σκοπό την συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχήμα (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) αποτελούσε πάγια πρόταση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας από τον Ιούνιο του 2015 (όπως προκύπτει και από το συνημμένο υπόμνημα που έχει κατατεθεί στους διατελέσαντες αρμόδιους υπουργούς και στη διοίκηση της ΔΕΗ), καθώς θεωρούμε ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός τρόπος για τη αξιοποίηση της άδειας κατασκευής του θερμοηλεκτρικού σταθμού Μελίτη ΙΙ και την διάνοιξη και επαναλειτουργία όλων των ορυχείων της περιοχής (Αχλάδα, Βεύη 1, Βεύη 2, Κλειδί). Ελπίζουμε ότι αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜοU – Memorandum of Understanding) θα είναι η αρχή μιας μεγάλης επένδυσης που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας.Μέχρι την οριστικοποίηση των σχετικών συμφωνιών διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τις λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας. Πρώτο μέλημά μας είναι οι εργαζόμενοι αυτής της επένδυσης να προέρχονται από την τοπική κοινωνία, να υπάρχει σεβασμός στην περιβαλλοντική νομοθεσία, να αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστικά αντισταθμιστικά οφέλη και να συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων.
Αυτή η επερχόμενη επένδυση αποτελεί μια θετική εξέλιξη, που εάν προχωρήσει, θα εξασφαλίσει τη μείωση του κόστους παραγωγής και θα συμβάλλει σημαντικά στην τοπική και εθνική ανάπτυξη. Το ΕΚΦ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα διεκδικήσει τα βέλτιστα για τους εργαζόμενους της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)