ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΡΤ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Το Δίκτυο Περιφερειακών ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στις 13 Φεβρουαρίου, που καθιερώθηκε καθώς το 1946 μεταδόθηκε η πρώτη εκπομπή από το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.
Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα μεταδοθούν αφιερώματα και ειδικά προγράμματα για την ιστορία του ραδιοφώνου και τον ρόλο του στην ενημέρωση, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, καθώς και για την αλληλεπίδρασή του με τις τοπικές κοινωνίες.
Η ΕΡΤ Φλώρινας φιλοξενεί τον Όμιλο Ραδιοφώνου του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου και οι μικροί μαθητές αναλαμβάνουν ρόλους ραδιοφωνικών παραγωγών, ενώ η ομάδα «Ενεργοί Πολίτες – Ευρωπαίοι πολίτες» του 1ου Γενικού Λυκείου συνομιλεί με τον Όμιλο Ενεργών Νέων σε σύνδεση με την Κύπρο.
Η ΕΡΤ Κέρκυρας ξεκινά το αφιέρωμα με ζωντανή εκπομπή από το παράρτημα Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης, με την Ομάδα Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ στις 13 Φεβρουαρίου φιλοξενεί στο studio ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κέρκυρας, που μεταδίδουν το πρόγραμμά τους από τις δημόσιες συχνότητες.
Η ΕΡΤ Κομοτηνής και η ΕΡΤ Ρόδου ταξιδεύουν στο χρόνο και την ιστορία του ραδιοφώνου, με αποσπάσματα από το πλούσιο αρχείο τους, και η ΕΡΤ Κοζάνης επιχειρεί ένα μουσικό ταξίδι στα ραδιόφωνα του κόσμου.
Η ΕΡΤ Τρίπολης, στη ραδιοφωνική της πτήση στο παρελθόν, κάνει ιδιαίτερη στάση στις αθλητικές μεταδόσεις του μέσου.Η ΕΡΤ Λάρισας δίνει μικρόφωνο στη Ραδιοφωνική Ομάδα του 6ου Λυκείου Τρικάλων και 14 μαθητές παρουσιάζουν την εκπομπή τους από τον ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ στα Τρίκαλα.
«121 Χρόνια ραδιόφωνο… και το ταξίδι στον αέρα συνεχίζεται!» είναι το σύνθημα της ΕΡΤ Βόλου, που έχει αφιερώσει το πρόγραμμα όλης της ημέρας στο ραδιόφωνο, με αφιέρωμα στην ιστορία και συζητήσεις για το μέλλον, ειδικές εκπομπές και ζωντανή μουσική στο studio.
Ακούστε τα προγράμματα των Περιφερειακών Ρ/Σ της ΕΡΤ, στη σελίδα: webradio.ert.gr/periferia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)