Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Με αφορμή την ανακοίνωση της δημιουργίας του "Ταμείου Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας" από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με φορείς της Δ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος δήλωσε αναλυτικά τα εξής:
"Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρο Καρυπίδη για την πρωτοβουλία που πήρε και πραγματοποιήσαμε τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα τη δημιουργία του "Ταμείου Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας". Το Ταμείο αυτό αποτελεί μια πρότυπη πρωτοβουλία, μοναδική σε όλη τη χώρα, που δημιουργεί προηγούμενο ως προς τη χρήση του τοπικού πόρου της Δ.Ε.Η. για αναπτυξιακούς σκοπούς. Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα, μετά και τη συμμετοχή του Υπουργείου, να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, μια πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαντική σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο όπου γνωρίζουμε ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία των τραπεζών είναι ελάχιστα.Τα χρήματα αυτά θα διοχετευτούν στην οικονομία της Δ. Μακεδονίας ενώ η Π.Ε. Φλώρινας συμμετέχει σε αυτήν τη διαδικασία με 1 εκ. ευρώ και δείχνει με αυτόν τον τρόπο τη φιλοσοφία της περιφερειακής αρχής όσον αφορά στην ανάπτυξη, την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.Επίσης, οι συμπολίτες μας θα πρέπει να γνωρίζουν πως σε συζήτηση με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρίτση εξετάσαμε και το θέμα της τηλεθέρμανσης της Τ.Κ. Μελίτης και δεσμεύτηκε, παρουσία του Πρωθυπουργού, ότι θα βρεθούν τα χρήματα για να μπορέσει να ενταχθεί το έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ και επιφυλάσσεται ότι θα επισκεφτεί πολύ σύντομα την Π.Ε. Φλώρινας για να συζητήσουμε διεξοδικά το ζήτημα της τηλεθέρμανσης της Τ.Κ. Μελίτης αλλά και άλλα αναπτυξιακά έργα για τα οποία έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες η Π.Ε. Φλώρινας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.