ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: "ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ"

Συνάντηση φορέων με τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη για τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων και της «Αχλάδας» «Άνθρακες ο θησαυρός»
Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στις 3μμ υπήρξε συνάντηση του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη με φορείς της Φλώρινας και της Κοζάνης. Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων και της Ακρινής, ενώ ετέθη και το θέμα της Αχλάδας.
Για την περίπτωση των Αναργύρων, ουσιαστικά απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος για το οποίο μετά από ανάλογη συνάντηση με τον κ. Π. Σκουρλέτη τον Ιούλιο του 2016 μας είχε υποσχεθεί πως θα έχει υπογραφεί το αργότερο ως τον Οκτώβριο του 2016.
Δυστυχώς, ούτε τότε, ούτε τώρα έγινε τίποτα. Πρώτο λάθος αποτελεί η απουσία της ΔΕΗ η οποία εμπαίζει ή παίζει κρυφτούλι με το λαό της Φλώρινας, αλλά απ’ό,τι διεφάνη από την τελευταία συνάντηση και από αυτά που είπε ο κ. Σταθάκης μάλλον και ο ίδιος είναι στο «παιχνίδι» με τη ΔΕΗ και τις καθυστερήσεις. Ενώ όλοι οι φορείς ζητούν να υπογράψει ο υπουργός επί του σχεδίου Π.Δ. και στη συνέχεια να προωθηθεί για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ο υπουργός δυστυχώς επανήλθε στα ίδια, δηλαδή στην απαραίτητη παρουσία της ΔΕΗ με τα γνωστά «θα το δούμε», «να δούμε τι ισχύει νομικά» κλπ. Τί είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, που λέει και ο λαός. Ουσιαστικά παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες αρνούμενος να δεσμευτεί χρονικά.
Για το θέμα της Αχλάδας που ετέθη από όλους τους Φλωρινιώτες που συμμετείχαν στη συνάντηση (Γ. Αντωνιάδης, Κ. Σέλτσας, Στ. Μπίρος), ο υπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου μετά και από απαίτηση συμμετέχοντα βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης ο οποίος υποστήριξε πως δεν αφορά στη σημερινή συνάντηση.
Στο τέλος της σύσκεψης, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδης έθεσε το θέμα μιας ειδικής συνάντησης με φορείς της Φλώρινας που θα αφορά αποκλειστικά θέματα της περιοχής όπως:
Μετεγκατάσταση Αχλάδας – ΑΗΣ Μελίτη 2 - ορυχεία
ΑΗΣ Αμυνταίου
Κόμβος φυσικού αερίου στο Αντίγονο

Ο κ. Σταθάκης το δέχτηκε αρχικά. Αναμένουμε πότε θα οριστεί γιατί ήδη υπάρχει σε εξέλιξη αίτημα της Αχλάδας για συνάντηση μαζί του εδώ και εβδομάδες το οποίο όμως δεν υλοποιείται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)