Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε) χαιρετίζει την δημιουργία Μουσείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο χώρο του στρατοπέδου Παύλου Μελά, που παραχωρήθηκε στον ομώνυμο Δήμο και στους κατοίκους της γύρω περιοχής.Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του οικουμενικού ποντιακού ελληνισμού. Δημιουργείται μια ακόμη κοιτίδα για την διατήρηση της μνήμης αλλά και την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, ένα εργαστήρι έρευνας γύρω από την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα. Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων θα βρίσκεται πάντα δίπλα, αρωγός και συμπαραστάτης στην υλοποίηση και λειτουργία αυτού του μεγάλου έργου.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Παρχαρίδης Ιωάννης Αντωνιάδης





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)