Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : "ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ"


Η ίδρυση Δημοπρατηρίου στην Π.Ε. Καστοριάς, η ένταξη του κλάδου της γούνας στους πληττόμενους ΚΑΔ μέχρι τέλους του έτους, η χρήση του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας για τη διεξαγωγή εκθέσεων και η ενίσχυση του κλάδου των Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Στεργίου Γεώργιο με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και Συνδέσμων Γουνοφόρων Ζώων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν επιπλέον η δημιουργία και η υλοποίηση προγραμμάτων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο της γούνας και η δημιουργία και η υλοποίηση προγραμμάτων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των εκτροφείων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων γούνας ζήτησαν από τον κ.Στεργιου την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου, ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τους τελευταίους 15 μήνες εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης . Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» Τσούκας Απόστολος επεσήμανε «Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για περισσότερο από ένα χρόνο δεν πραγματοποιούνται δια ζώσης εκθέσεις και δημοπρασίες. Ο κλάδος της γούνας είναι 100% εξαγωγικός κλάδος και η υγειονομική κρίση λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί ανασταλτικά. Σύσσωμοι οι φορείς της γούνας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου, όχι μόνο για να διατηρήσουμε ζωντανό τον κλάδο της γούνας, αλλά και για να τον αναπτύξουμε. Φυσικά σε όλη αυτή τη προσπάθεια, χρειαζόμαστε και τη συμβολή από το Κεντρικό Κράτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.