Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΕΒ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ


Την έγκριση του σχεδίου και των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Μελέτη για τον εκσυγχρονισμό αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Καστοριάς α) Αλιάκμονα β) Κορομηλιάς – Κολοκυνθούς και γ) Κορεστείων», ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μελέτες που πρόκειται να συνταχθούν για τα ΤΟΕΒ είναι Μελέτη Αποκατάστασης Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Αλιάκμονα, Μελέτη Αποκατάστασης Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Κορομηλιάς-Κολοκυνθούς , Μελέτη Αποκατάστασης Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Κορεστείων και Μελέτη Επέκτασης Δικτύου Κορομηλιάς-Κολοκυνθούς.

Η προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 286.500 ευρώ €, θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την πλήρη τεχνική υποστήριξη στην επίλυση άμεσων προβλημάτων λειτουργίας των τριών ΤΟΕΒ, την τροποποίηση μελέτης επέκτασης δικτύου Κορομηλιάς – Κολοκυνθούς καθώς και την ωρίμανση έξυπνων παρεμβάσεων αναβάθμισης.

Το Ε.Κ.Ε.Τ.Α./Ι.Δ.Ε.Π. καλείται να υλοποιήσει το φυσικό αντικείμενο του έργου εντός δέκα (10) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και οι ενέργειες-δράσεις που αναλαμβάνει αφορούν:
Την αυτοψία στις εγκαταστάσεις των ΤΟΕΒ και την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης.
Την Αναγνώριση απαραίτητων έξυπνων παρεμβάσεων συντήρησης ή αποκατάστασης ζημιών που χρήζουν άμεσης διευθέτησης για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΤΟΕΒ και της μείωσης του καταναλισκόμενου νερού σε συνδυασμό με έρευνα αγοράς και κοστολόγηση.
Τις Προτεινόμενες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των ΤΟΕΒ, που θα αφορούν αναβάθμιση αρδευτικών δικτύων, αναβαθμίσεις εξοπλισμού των ΤΟΕΒ, χρήση ΑΠΕ, έξυπνων αυτοματισμών κτλ που θα οδηγήσουν στην απρόσκοπτη λειτουργία τους με μειωμένο ενεργειακό κόστος. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις που θα επιλεχθούν, θα κοστολογηθούν κατόπιν σχετικής έρευνας αγοράς.
Την Υποστήριξη στην προετοιμασία φακέλου δημοπράτησης για κάθε ΤΟΕΒ σε συνεργασία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με τα απαραίτητα περιεχόμενα (τεκμηρίωση σκοπιμότητας, τεύχος τεχνικών δεδομένων, τεύχος αμοιβών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.