ΜΉΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΠΡΌΛΗΨΗΣ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΉΣΕΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ


Μήνυμα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας
Το 1987, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να τηρήσει την 26 Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης εμπορίας ως έκφραση την αποφασιστικότητά του για την ενίσχυση της δράσης και της συνεργασίας για την επίτευξη του στόχου μιας διεθνούς κοινωνίας χωρίς ναρκωτικά«Illicit drugs destroy innumerable individual lives and undermine our societies. Confronting the illicit trade in drugs and its effects remains a major challenge for the international community.»

H Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών είναι μέρα περισυλλογής και συνειδητοποίησης του κοινωνικού φαινομένου αυτού.

To πρόβλημα των εξαρτήσεων παραμένει, γιατί είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με ψυχοκοινωνικούς παράγοντες και με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες των χωρών και προστίθενται διαρκώς καινούρια προβλήματα και συνθήκες που επηρεάζουν το άτομο, την οικογένεια , το σχολείο και το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο το άτομο αναπτύσσεται και ζει.

Πόσο μάλλον σήμερα που η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να βγει από μία οικονομική και κοινωνική κρίση που είχε δεκαετή διάρκεια, και την εμφάνιση της πανδημίας του Κορωνοϊού που είχε αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις.

Με την εμφάνιση της πανδημίας και κατά την διάρκεια της καραντίνας τα στελέχη του Κέντρου προσαρμόστηκαν στις νέες πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους, παραμένοντας στη διάθεση των ανθρώπων που είχαν ανάγκη.

Από όλα αυτά γίνεται σαφές ότι η πρόληψη βρίσκεται μπροστά στην καταπολέμηση του φαινομένου. Οι παρεμβάσεις της αφορούν την ενίσχυση προστατευτικών παραγόντων και την αντιμετώπιση επιβαρυντικών που συνδέονται με την χρήση ουσιών καθώς επίσης και προβλημάτων που συνδέονται με αυτήν.

Παραμένουμε λοιπόν στην πρώτη γραμμή αφουγκραζόμενοι πάντα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της Φλώρινας.



Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος του Κ.Π.
Αντωνιάδης Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)