ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΕ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΖΗΤΑ ΤΟ Π.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το θέμα της κατασκευής τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ συζητηθηκε την Παρασκευη 14 Νοεμβριου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Εισηγητης του θεματος ηταν ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης. Το Π.Σ. αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να ανακληθεί η παράτυπη απόφαση της Γεν. Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία Χώρου Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων, επειδή θεωρούμε πως το έργο στερείται Περιβαλλοντικής αδειοδότησης και άδεια λειτουργίας. 
2. Να μην επιτραπεί να γίνει η Δυτική Μακεδονία «χώρος ταφής» επικίνδυνων αποβλήτων όλης της χώρας.
3. Να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη να προσφύγει στη δικαιοσύνη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την ακύρωση και την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του ΥΠΕΚΑ.
4. Να ενεργοποιηθούν οι βουλευτές, με σύσταση επιτροπής αγώνα αποτελούμενη από τους πέντε επικεφαλής των παρατάξεων και τη συμμετοχή των βουλευτών, των δύο Δημάρχων και των φορέων της περιοχής.
5. Να συγκληθούν οι φορείς με τη συμμετοχή του Υπουργείου, εφόσον όμως έχει ανακαλέσει την απόφαση της Γενικής Γραμματέως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ