Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΕ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΖΗΤΑ ΤΟ Π.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το θέμα της κατασκευής τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ συζητηθηκε την Παρασκευη 14 Νοεμβριου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Εισηγητης του θεματος ηταν ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης. Το Π.Σ. αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να ανακληθεί η παράτυπη απόφαση της Γεν. Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία Χώρου Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων, επειδή θεωρούμε πως το έργο στερείται Περιβαλλοντικής αδειοδότησης και άδεια λειτουργίας. 
2. Να μην επιτραπεί να γίνει η Δυτική Μακεδονία «χώρος ταφής» επικίνδυνων αποβλήτων όλης της χώρας.
3. Να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη να προσφύγει στη δικαιοσύνη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την ακύρωση και την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του ΥΠΕΚΑ.
4. Να ενεργοποιηθούν οι βουλευτές, με σύσταση επιτροπής αγώνα αποτελούμενη από τους πέντε επικεφαλής των παρατάξεων και τη συμμετοχή των βουλευτών, των δύο Δημάρχων και των φορέων της περιοχής.
5. Να συγκληθούν οι φορείς με τη συμμετοχή του Υπουργείου, εφόσον όμως έχει ανακαλέσει την απόφαση της Γενικής Γραμματέως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.