ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Απαντώντας στο από 29/12/2014 αίτημα, για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας, το οποίο συζητήθηκε στο Δ.Σ. που έλαβε χώρα την Παρασκευή, 09/01/2015, και ώρα 11:00 πμ., στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας παρουσία όλων των μελών αποφασίσαμε ότι: Βάσει των Βιβλίων που τηρούμε στο Σωματείο δεν προκύπτει η ταμειακή τακτοποίηση όλων των μελών που υπογράφουν το αίτημα (άρθρο 13, παρ. 2 του Καταστατικού).

Κατόπιν ελέγχου της κατάστασης των αιτούντων διαπιστώθηκε ότι 24 μέλη έχουν υπογράψει από 2 φορές, 2 μέλη έχουν υπογράψει από τρεις, καθώς επίσης και 3 μέλη που δεν μπορεί να προσδιοριστεί ούτε το όνομα, αλλά ούτε και η υπογραφή τους (μουτζούρα).

Από προσωπικές επαφές με μέλη που φέρονται να έχουν υπογράψει διαπιστώθηκε ότι δεν γνώριζαν το λόγο για τον οποίο υπέγραφαν (κάποια μέλη εξ αυτών υπέγραψαν για παράταση του έργου και κάποια άλλα για μη χρήση του κράνους εν ώρα εργασίας, και όχι για αίτημα σύγκλησης Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης).

Στους 11 μήνες ζωής του Σωματείου το Δ.Σ. όχι απλά δεν επέδειξε «τεράστια αμέλεια», αλλά πρωτοστάτησε σε αγώνες, διεκδικήσεις και ανέδειξε το Σωματείο μας ως ένα από τα πιο ενεργά Σωματεία εργαζομένων της περιοχής μας.

Στους 11 μήνες ζωής του Σωματείου μας, έχουμε συγκαλέσει 11 Διοικητικά Συμβούλια, με διάφορα θέματα, έχοντας πλήρη απαρτία και στα περισσότερα από αυτά οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.

Όσον αφορά τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, αυτή συγκαλείται το πρώτο τρίμηνο από τη λήξη του διαχειριστικού έτους (άρθρο 13, παρ., 2 του Καταστατικού). Βάσει των παραπάνω, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. έχουμε συγκαλέσει Τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015.

Ο τρόπος λειτουργίας του Σωματείου μας, στηρίζεται στην συμμετοχική δημοκρατία, και σ’ όλα τα σοβαρά ζητήματα τις αποφάσεις έπαιρναν και θα παίρνουν σε ανοιχτές συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι.

Επειδή σκοπός του Σωματείου είναι η κοινή επιδίωξη της διαφύλαξης, υποστήριξης, προαγωγής των οικονομικών, επαγγελματικών, ασφαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων και της ανάπτυξης του πνεύματος της συναδελφοσύνης και αλληλεγγύης των μελών του Σωματείου μας, και λειτουργώντας καταστατικά, απορρίπτουμε το αίτημα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ως απαράδεκτο, ανήθικο και μη νόμιμο.

Αναμένουμε την συμμετοχή όλων των Μελών του Σωματείου μας στη Γενική Συνέλευση.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ







ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΓΚΩΓΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)