ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΛΕΥΚΩΝΑ ΠΡΕΣΠΩΝ

Υπογράφτηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δ. Μελά, η απόφαση ένταξης της πράξης: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Λευκώνα», προϋπολογισμού 1.230.000,00€ στον Άξονα Προτεραιότητας 3 και συγκεκριμένα στο Μέτρο 322 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΓΤΑΑ). ΨΣύμφωνα με τη σχετική αρ. πρωτ. 25849/26-01-2015 απόφαση ένταξης, αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων, της κεντρικής πλατείας και του εσωτερικού οδικού δικτύου του οικισμού Λευκώνα. Το έργο πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι τις 31-12-2015.
Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά “Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την έγκριση χρηματοδότησης του έργου ανάπλασης του Λευκώνα. Είναι ένα έργο έργο πνοής το οποίο η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου κατάφεραν να ωριμάσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα συμπεριλαμβάνοντας συστηματική διαβούλευση με τους κατοίκους του χωριού. Τώρα, θα πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να δημοπρατηθεί και να εκτελεστεί μέχρι το τέλος του έτους”.
Ήδη ο Δήμος Πρεσπών έχει αποστείλει υπογεγραμμένο το έγγραφο αποδοχής των όρων της έγκρισης και ξεκίνησε την προετοιμασία της δημοπράτησης του έργου.
Οι εγκεκριμένες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις.
Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων με διαμόρφωση των υπαίθριων δημοτικών χώρων, πλακοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, φωτισμό, φυτεύσεις.
Ανάπλαση του χώρου της κεντρικής πλατείας με χάραξη πεζοδιαδρομών, χώρων στάσης (υπαίθριων και στεγασμένων) και εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού (ιστοί φωτισμού, βρύση, κάδοι κλπ).
Ασφαλτόστρωση της οδού περιφερειακά του κεντρικού πυρήνα του οικισμού και συνδέει τη βορειοδυτική είσοδο με την έξοδο προς Καλλιθέα. Ώστε να αποφεύγεται η διέλευση βαρέων οχημάτων από τη νέα διαμορφωμένη πλατεία, με προορισμό την Καλλιθέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)