ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 60ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για νομοθεσία περί όπλων, συνελήφθη σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών. Επιπλέον στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 64χρονος ημεδαπός, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε αγροτική περιοχή των Σερρών, ο 60χρονος διαπιστώθηκε να προβαίνει με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων σε έρευνα του εδάφους, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων νομισμάτων. Επιπλέον προέκυψε ότι στις παράνομες έρευνες συμμετείχε και ο 64χρονος, ο οποίος λίγο πριν την άφιξη των αστυνομικών είχε αποχωρήσει από το σημείο. 
Στην κατοχή του 60χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 χάλκινα αρχαία νομίσματα, 1 ανιχνευτής μετάλλων και 1 σκαπτικό εργαλείο. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: συνολικά 18 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, στην οικία του 60χρονου και 1 ασημένιο αρχαίο νόμισμα και 1 ανιχνευτής μετάλλων, στην οικία του 64χρονου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)