5ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Το 5ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί φέτος και στην Φλώρινα την Πέμπτη 2/4 και Παρασκευή 3/4.Την Πέμπτη 2 Απριλίου το πρωί θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένα εργαστήρια από μαθητές προς μαθητές. Συγκεκριμένα οι μαθητές της Δ΄τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας θα υποδεχτούν τους μαθητές της Ε΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και θα τους παρουσιάσουν την πλατφόρμα σχεδιασμού παιχνιδιών Sploder στο εργαστήριο του Σχολείου τους.Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο πληροφορικής του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας δυο ανοιχτά στο κοινό εργαστήρια τα οποία απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Συγκεκριμένα:
17:00-18:30 Εργαστήριο σχεδίασης τρισδιάστατων γραφικών από τον καθηγητή Πληροφορικής Σωτήρη Γεωργίου.
18:30-20:00 Εργαστήριο σχεδιασμού και προγραμματισμού βιντεοπαιχνιδιών, από τον καθηγητή Πληροφορικής Γιάννη Αρβανιτάκη.
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και τις ώρες 10:00-14:00 θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. Μαθητές από όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν τα ψηφιακά τους έργα στο κοινό. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ζωντανή τηλεδιάσκεψη με τις υπόλοιπες πόλεις του Φεστιβάλ όπου θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα μαθητών. Το κοινό μπορεί ελεύθερα να παρακολουθεί τις παρουσιάσεις και να περιηγείται στον εκθεσιακό χώρο. Προσκαλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και να δουν από κοντά τις ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών της Φλώρινας, των Γρεβενών και της Πτολεμαΐδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)