ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Επειδή κάποια η κάποιος που κρύβεται πίσω απο την ανωνυμια του, γιατι δεν έχει το θάρρος να σχολιάζει με το Ονοματεπώνυμο του μιλώντας για ήθος και για δεοντολογια, θελωντας να κάνει σχόλια για τη δημοσίευση της καταγγελίας νεφροπαθους απο το blog να πληροφορησουμε τους αναγνώστες και τον ανώνυμο σχολιαστή πως περιμένουμε την επίσημη απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για το θέμα αυτό καθώς επικοινωνησαμε με την Διοικητρια του Νοσοκομείου κ. Κετσετζη ως οφειλαμε και που είναι η αρμόδια για να μας απαντήσει.
Όσον αφορά για την καταγγελία είναι χρέος του δημοσιογράφου να προβάλλει τις καταγγελίες των πολιτών είτε τις υπογράφουν με το Ονοματεπώνυμο τους είτε όχι και να ψάχνει τις απαντήσεις απο τους αρμοδιους φορείς. Όσον αφορά στο ήθος ως δημοσιογράφος το έχουμε αποδείξει στα 18 χρόνια που υπηρετουμε την δημοσιογραφία και σε εφημερίδες και στην τηλεόραση και στο Ραδιόφωνο όπου ουδέποτε εξυπηρετησαμε συμφέροντα κανενός πλην των πολιτών και το καλό του τόπου,  ουδεποτε υπηρξαμε γραφεία τύπου για να εξυπηρετησουμε προσωπικούς σκοπούς και να οφεληθουμε οικονομικά
και ουδέποτε προβηκαμε σε ενέργειες που είναι αντίθετες με τη δημοσιογραφική δεοντολογια.
Η δουλειά του δημοσιογράφου σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογιας που ψηφίστηκε ομόφωνα στο Β συνέδριο της Π.Ο.Ε.Σ.Υ τον Ιούνιο του 1998 είναι να κατοχυρωσει την ελευθερία της πληροφόρησης και της έκφρασης, την αυτονομία και αξιοπρέπεια του δημοσιογράφου και να θωρακισει την Ελευθεροτυπία επ` αγαθώ της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Το δικαίωμα του Πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορειται ελεύθερα είναι αναφαιρετο καθώς η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό. Ετσι ο δημοσιογράφος έχει καθήκον προς τη κοινωνία και τον εαυτό του να δημοσιοποιει την αλήθεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)